31 Temmuz 2010 | Cumartesi

Çabuk yetiş Guti

Beşiktaş'ın ve Türk futbolunun bugüne kadar yapılan en büyük transferlerinden birisi de Guti'dir. Real Madrid'de başarıdan başarıya koştu. Kariyerini tartışmaya gerek yok. Kariyer olarak, Hagi'den, Alex'ten, Elano'dan, Milan Baros'tan ve Quaresma'dan da büyük.
Bir takımda 15 yıl sürekli kalmak kolay değil.
Bu ne demek, her zaman en üst seviyede performansı göstermen lazım ki uzun soluklu kalabilirsin.
Gelen giden hocaların haddi hesabı yok.
Taktikler, sistemler her zaman değişti ve bu değişimlerin hepsinde Guti ismi vardı.
Onun gelmesi demek şu demek. Futbolun baş öğretmeni demek. Bu tecrübe ve birikim Beşiktaşlı futbolcular için büyük bir avantaj teşkil edecek.
Schuster'le daha önce birlikte çalıştığı için takıma adaptasyonda zorlanmayacak. Hocanın ne istediğini biliyor. Bu takımın bambaşka bir havaya bürünmesi için bana göre Guti'ye büyük ihtiyaç var. Ofansif ve defansif organizasyon takımı rahatlatacaktır.

ZAMANA İHTİYAÇ VAR

İspanyol oyuncu, topu her türlü kullanabilecek bir yeteneğe sahip. Topun Beşiktaş'ta kalma oranı arttığı için daha etkili bir Beşiktaş izleme şansımız olacak.
Şu anda gözlemlediğim kadarıyla kanatlardaki sorun bir an önce giderilmeli. Çok geniş alanda futbol oynanıyor, bunun da riski fazla oluyor. Defansın daha öne çıkması lazım.
Kaleciye de bu pozisyonda çok iş düşüyor.
Bir libero gibi düşünmeli.
Gidecek ve kalacak futbolcular da kısa sürede sonuçlandırılmalı. Ancak Plzen karşısındaki Hakan Arıkan'ı çok beğendim.
Takımın iskeleti yavaş yavaş oturmalı.
Zamana ihtiyaç var, zamanla birlikte kazanmaya da. Burada teknik direktör Schuster'e de iş düşüyor. Engin tecrübesiyle takıma çok şeyler katmalı. Bence katacak da.
Guti'yle birlikte zamanın kısalacağını düşünüyorum.
Çünkü kariyeri başarılarla dolu bu futbolcu, geçiş döneminde olumlu bir köprü görevi üstlenecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor