15 Ağustos 2010 | Pazar

İzmir'in kumrusu

İzmir'in kordonu. Kumrusu, çöp şişi... Çeşme'si, Alaçatı'sı ile büyüleyici bır şehirdir. Uzun yıllar eksikliği yaşadığı özlem duydugu anılarda kalan futbol vardı... Nihayet bu da Bucaspor'un Süper Lig'e çıkması ile sona ermiş oldu. 17 yeni transfer yaptılar, yola koyuldular... Takım olgusunu kazanmaları için biraz zamana ihtiyaçları var. Dünkü maçta gördük, canla başla mütevazı bir takımla mücadele ettiler. Guti ve Quaresma, Beşiktaş'ın prensleri. Ama onlara karşı bayağı fazla tedbir alınmış. Bülent Uygun bu oyuncuları iyi etüt etmiş ki gerekli tedbirleri almış. Böyle olunca da gözler diğer futbolculara döndü. Onlar da bir türlü istenileni veremiyor. Schuster'in sisteminde ille de kanatlar tıkır tıkır işlemeli ki futbolun prensleri ortaya çıkıp takıma rahat nefes aldırsınlar. Nihat bir türlü içeriye koşu yapamadı. Görevi gereği çizgide kaldı bana göre Bobo'nun yanına girmesi hem onun hem de takım için bir avantaj teşkil edecektir.

Bobo için çok önemliydi
Quaresma biraz kanat degiştirince takım canlandı. Tabii ki şu gerçeği de unutmayalım; Necip ve Ernst gerçekten takımın hammallığını yaptılar. Onlar bu işi iyi yapınca ofansta görev alan oyuncular daha rahat futbol sergiliyorlar. İşte Guti ve asisti daha sonra da Bobo klasını konuşturdu. Onun için önemli. Gol attıkça atası gelir. İlk maçlar zor olur. Takımlar hazır değildirler. Bu tip maçları kazanmak önemli. Artık beş atma devri geçti. Puan toplama devri başladı. Hakem Barış Şimşek iyi bir maç yönetti. Yıllar sonra İzmir'de kumru yemek, ardındanda üç puanla dönmek çok güzeldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor