18 Ağustos 2010 | Çarşamba

Sihirbazlar...

Schuster akıl dolu bir teknik adam. 'Kadrom geniş, yan gelip yatayım' düşüncesine sahip değil. Bütün futbolcularını hazır tutuyor. Maçın sahanın içinde ve dışında kazanılacağını biliyor. İşte örnek Helsinki maçı. Ödenen paranın altında ezilen Tabata, futboluyla ezmeye başladı. Kısa kısa verkaçlar, arka direkte akıl dolu gelişler. Ceza alanında bir ateş çemberi gibi oynadı. Hilbert golü attı, yolu katetmeye başladı. Ekrem diğer bir tercihti.
Kaledeki zoraki tercih Cenk. Ama kimseyi aratmadı. İsmail Köybaşı önemli bir tercih, milli takıma gitti geldi. Bu takımda her zaman iş yapar. Bu maçta da etkiliydi, daha da iyi olabilir.
Helsinki takımı kapanan gücünü bilen bir takım.
Bu takımları açmak zor. Erken gol bulmak önemli, öyle de oldu. Kanatları iyi kullanırsanız ortadan da gelişiniz etkili olur.

Maradona'da görmüştüm

Quaresma hakikaten fazla bir oyuncu. Estetikçi.
Futbolun estetiğini topla yapıyor. Ayağının dışıyla bu kadar etkili orta yapan bir oyuncu.
Maradona'dan sonra Quaresma'da gördüm.
Her ikisi de dar alanda çabuk oyuncular.
Gerçekten bu tip futbolcular olmasa futbol kesinlikle seyredilmez. Azap verici bir oyun olur. Şeytanın, sihirbazların bol olduğu bir takım. Daha çok iş yapar. Quaresma'nın attığı gol gerçekten jeneriklikti. Kalabalık savunmanın arasında, topu kendi önüne alışı ve havadayken meşin yuvarlağa vuruşu onun ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunun kanıtı gibiydi.
Beşiktaş dün futbolunu rakip yarı alana yıkarak turu hak eden taraf olduğunu da gösterdi. Deplasmandaki maçta da kazanan taraf olacaktır.
Maç boyunca rakibine yüklenen, uzaktan şutlarla kaleyi döven hep Beşiktaş'tı. Kartal dün maçı alırken herkese gelecek için de olumlu sinyaller verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor