03 Ekim 2010 | Pazar

Şeytanların dansı

İki şeytan bir ipte oynar mı? Oynamak zorunda! Bir tarafta "sarı şeytan"
Schuster
, diğer tarafta siyah şeytan Şenol Güneş! Bu her iki akıl, zeka, tecrübe, bilgi ve görgü dolu teknik adamların futbol, felsefe ve anlayışı bize doyumsuz bir 90 dakika yaşatacak. Bol gollü, atraksiyonları fazla olan, görselliği üst seviyede, müthiş estantaneler izleyeceğiz. Yani futbol adına neden zevk alıyorsak bu maçta o olacak. Biraz şöyle içim sızlamıyor değil. Sebebi de Quaresma.
O da olsaydı bir yanda da Yattara..
Söylenecek söz olmazdı.
Kadro geniş, rotasyon iyi. Schuster'in bence bu maçtaki en önemli kozu Holosko olacaktır diye düşünüyorum. Trabzon akınlarında süratle çıkıldığı zaman şaşırtmacayı yapacak futbolcu Holosko'dur.

BU TAM ZAPOTOCNY'LİK MAÇ
Schuster; Guti
'li, Ernst'li, Aurelio'lu bir üçlü düşünebilir. Belki de yeni bir rotasyon, yeni bir enerji olarak Necip'e görev verebilir. Defansın zaman zaman zaaflar yaşadığını kendisi de biliyor. Trabzonspor çok forvetle oynayacak. Bu nedenle bu maç Zapotocny'lik maç diye düşünüyorum.
Daha böyle çabuk, daha toparlayıcı, fizik gücü yüksek bir oyuncu.
Maçın kilit noktası Yattara'nın karşısındaki eşleşmedir.
Bu da İbrahim Üzülmez olur. Ama "Kaptan yorgundur, İsmail Köybaşı'nı oynatayım" derse o bölgede zorluk yaşanır.
Ve disiplin.. İşte Schuster'in başarısındaki en büyük felsefe bu. Bu maçta çok daha fazla disiplinli oynamak lazım. İyi durmak, saha paylaşımını üst seviyede yapmak lazım. Kazanılan topları araya kısa kısa, çabuk ya da uzun toplar atmalıdır. Trabzon defansı ve orta sahası krizde! Çok derli toplu değiller. Hataya yapmaya müsaitler.
O bölgede Tabata gibi top tekniği yüksek bir oyuncu da oynayabilir.
Tabii ki dostluk çok önemli. Aman bu dostluk bozulmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor