26 Ekim 2010 | Salı

Bu ne hal böyle!

Schuster, rotasyonu ve sürprizi seven bir teknik adam. Böylesine önemli bir maçta geç kalmış bir rotasyon yaptı. Doğru olanı yaptı. Rüştü'ye kaleyi teslim etti. Tabii bunun arkasında başka bir şey olduğu söylentileri var. Bu da özele girdiği için ben değinmeyeceğim. Gördük ki Rüştü de tecrübesiyle ufak tefek hatalar yapmasına rağmen maçın kader anlarında kurtarıcı isim oldu. Schuster'in süprizi de genç futbolcu Onur oldu. Bu kardeşimiz, ismi gibi bizi onurlandırdı. Bir teknik adamın böylesine genç bir oyuncuyu riskli bir maçta sahaya sürmesi onun cesaretini yansıttı. Ben kendisini bu konuda kutlamak istiyorum. Gerçi Onur beklenen performansı sergileyemedi ama çalışkanlığı ile bir şeyler yapma arzusu ve hırsıyla bizleri mutlu etti.

Savunmanın hatası büyük
Bir sorun var; orta saha üretken değil. Necip, Fink ve Ernst üçlüsü o bölgede birbirlerine yakın oynuyorlar. Necip ya da Ernst hücuma çok daha fazla katkı sağlamalı. Böyle de olmayınca Nihat olsun, Bobo olsun silik ve etkisiz bir oyun sergilediler. Tabii kulübedeki birçok oyuncu da sakatlıktan yeni çıkmış. Schuster'in Fatih Tekke, Guti ve Holosko ile başlamaması normaldi. Bu iki oyuncuyu daha erken oyuna dahil etse takıma daha fazla katkı yapacaklardı. En sonunda da Holosko kontenjanını kullandı ama bunda da geç kaldı. Beşiktaş kontrollü futbol oynamalı ama maçı kazanmayı hücumu daha çok düşünmeli. Bunu söylerken haldır huldur plansız saldırmamaları gerektiğini de hatırlatmak isterim. Böyle de defans yapmayacaksın. Kayseri'nin attığı golde savunmanın büyük hatası vardı. Büyük takım son dakikalarda böyle gol yemez. Futbolculara da anlam veremiyorum. Sanki bu maç berabere bitsin, biz de eve gidelim gibi bir oyun sergilediler. Ama onu bile başaramadılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor