Ali İhsan Sarıçoban

Ali İhsan Sarıçoban

31 Mayıs 2010 | Pazartesi

Kritik bir dönem

Eskişehirspor yeni sezonda Süper Lig'de 3. sezonunu geçirecek. İlk yılında ligde kalmayı hedefleyen ve kalan Kırmızı Şimşekler ikinci yılda ise basit puanlar kaybedince ilk 6'ya giremedi. Ziraat Türkiye Kupası'na ise erken havlu attı. Her şeye karşın Eskişehirspor ligde orta sıralarda yer alıp, topladığı puanlarlar ve sahasındaki istikrarlı sonuçlarla ses getirmesini bildi. Taraftarının müthiş desteği, Bando ES-ES'in görsel şovları geçen sezona damgasını vurdu. Turkcell Süper Lig'de 3. sezonunu geçirmeye hazırlanan kırmızı-siyahlı takımda başkan Halil Ünal, istikrar adına teknik direktör Rıza Çalımbay ile yola devam kararı aldı. Yeni sezonda sayın Çalımbay'ın işi ilk iki yıldan daha zor. Çünkü beklentiler büyüdü. Camia ilk 4 sıra içinde olmak istiyor.

z Bursa, hedef büyüttü
Özellikle Bursaspor'un ligde şampiyon olması kırmızı-siyahlı camianın hedefine yeni hedefler koydurdu. Artık Eskişehir'in ilk 7'de, hatta ilk 10'da yer alması bu camiayı kesmez. Aksine Eskişehirspor artık ligde ilk 4'de yer alıp Avrupa'ya açılmak zorunda. Sezon öncesinde Eskişehirspor'un ideal kadrosuna yeni takviyeler geliyor. Batuhan, Burhan Eşer ve Emre gibi isimlerin yeni sezonda kırmızı-siyahlı forma ile faydalı olacakları kaçınılmaz. Bu isimlerin yanı sıra eğer yönetim hata yapmayıp, yabancı transferde isabetli isimler alırsa, Eskişehir'in işi daha da kolaylaşır.Sonuç olarak Eskişehir'de nefesler tutuldu. Başkan Halil Ünal, 5 Haziran'da yapılacak olan genel kurulda yeniden aday oluyor. Karşısına bir rakip çıkmıyor. Kongrede Eskişehirspor yönetimi kendi içinde sorun yaşamayıp listesini güçlendirirse, takımın başına şehri tanıyan, şaibeye bulaşmamış bir sportif direktör bulursa gelecek yıllarda Eskişehirspor ses getirmeye devam eder. Aksi halde yanlış hamleler yapılırsa kulüp geriye gider. bence Eskişehirspor çok önemli bir yol ayrımında. Bu dönemde yapılacak hamleler ise hayati derecede önem taşıyor.
Bekleyip göreceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor