Ali İhsan Sarıçoban

Ali İhsan Sarıçoban

17 Ekim 2010 | Pazar

Uygun adım gider

Ligin ilk 7 haftasında galibiyet ile tanışamayıp, teknik kadrosunda kan değişikliğine giden Eskişehirspor dün İstanbul Büyükşehir Belediyespor önünde Batuhan'ın attığı kritik golle kazanarak ligdeki ilk galibiyetini aldı. Geçen sezonların aksine elde un, yağ ve şeker olmasına karşın beklenen helva olmayınca zorunlu olarak Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Kırmızı Şimşekler, rakibi önünde iyi futbol sergilemekten çok, sahada iyi mücadele ederek taraftarından bir yönde özür dilemiş oldu. 90 dakikada ilkleri yaşayanlar oldu. Bülent Uygun, Eskişehirspor teknik direktör olarak ilk resmi maçına çıktı. Ümit Karan, haftalar sonra kadroya girdi. A Milli Takımımız'a karşı Azerbaycan'ın kazandığı golde imzası olan Raşat Sadıgov, kırmızı-siyahlı formayla ter döktü. Haftalardır gol atamayan Batuhan Karadeniz ise ilk golünü atarak üç puanın bir yönde mimarı oldu.

Kırmızı kart planları bozdu
7 maçlık kötü gidişin ardından 8. maçta siftah eden Eskişehirspor'da, ilk 33 dakikada her şey yolundaydı. Batuhan ile bulunan golün üç dakika sonrasında hakem Deniz Çoban'ın ikinci sarı kartın ardından Koray'a kırmızı kart göstermesi ev sahibi takımın oyun planını alt üst etti. Maçın üçte ikilik bölümünde 10 kişi oynamak zorunda kalan Eskişehirspor, rakibinin oyun planını iyi çözdü. Konuk İstanbul BŞB ise oyun planıyla pek galibiyeti düşünmedi. Beraberlik onlar için iyiydi ancak İstanbul BŞB dersini iyi çalışmadığı için sahadan yenilgiyle ayrılmış oldu. Hakem Deniz Çoban ise bana göre vasat bir yönetim gösterdi. Sıkça kartlarına başvurması, gereksiz düdükler çalması tepkilere neden oldu. Her şeye rağmen Eskişehir Atatürk Stadı'nda heyecanlı, zevkli bir 90 dakika izledi maça gelen yaklaşık 10 bin Eskişehirsporlu taraftar. En önemlisi ise alınan üç puan ilaç gibi geldi. Kimse merak etmesin, bu takım 'uygun adım' yoluna devam eder. Takım futbolunu daha iyiye götürecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor