Ali Filizkan

Ali Filizkan

03 Ekim 2010 | Pazar

Şota kazandı

Kayserispor ile Manisaspor arasında oynanan son dört maç hep tek gollü galibiyetlerle bitmişti. Açıkçası yine herkes az gollü, orta saha mücadelesi yüksek, ve pozisyonu az bir maç bekliyordu. Yine buna benzer bir tablo ortaya çıksa da, herkesi yanıltan en önemli konu Manisaspor'un etkisiz futboluydu.
Üstelik ligde son iki maçını kazanan, Hikmet Karaman ile coşan Ege temsilcisi bazen orta sahayı bile zor geçti. Manisaspor yönetiminin maç öncesi en büyük endişesi, gündüz saatinde oynanacak mücadele yüzünden taraftarın tribünleri doldurup doldurmayacağı idi. Ancak bu korkulan olmadı. 10 binin üzerinde bir Manisaspor taraftarı takımını destekledi. Yönetimin korktuğu olmadı ama hiç beklenmedik şekilde takım etkisiz oyun çıkardı.

ORTA ALANDA KAYSERİ İYİYDİ
Aslında dün maçın kilit yeri orta sahaydı. İşte bu noktada Şota hamlelerini iyi oynadı ve üç puanı kazandı. Kayserispor takım olarak alan savunmasını çok iyi gerçekleştirdi. Manisa atakları hep bu diri alan savunması karşısında eridi. Şota'nın bir diğer taktiği ise kendi yarı alanında kaptıkları topları olumlu ve hızlı şekilde kullanmaktı. Nitekim Kayseri ani ataklarda çok tehlikeli oldu. Bunun sonucunda iki gol buldu. Hikmet Karaman maç boyunca Kayseri'nin saha içindeki inadını kıramadı. Tecrübeli hoca bu maçtan en azından bir puan bekliyordu ama beklenitleri boşa çıktı. Dakikalar ilerledikçe saha kenarında gerildi, yaşadığı stres ile dikkat çekti. Ancak Karaman takımı çabuk toparlayacak ve yine puanları toplayacaktır. Çünkü Kayserispor ligin en kaliteli ekiplerinden biri. Bu hafta alınan yenilgiyi normal olarak karşılıyorum. Kayserispor ise kritik bir galibiyete imza attı. Çünkü aldıkları üç puanla zirve takımları içine girdiler. Bu takım hücum gücünü biraz daha yükseltirse büyük işler başarır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor