Ali İhsan Sarıçoban

Ali İhsan Sarıçoban

26 Eylül 2010 | Pazar

Haklı tepki!

Eskişehirspor geçen sezonun aksine bu sezona hedef koyarak başladı. Ligde ilk 5 sırada yer almak, kupada en azından finale kadar çıkmak ve Avrupa kupalarına katılmak isteniyordu.
Lig henüz bitmedi. Hatta yolun başındayız ama ligin ilk 5 maçında kaybedilen puanlar ve alınamayan galibiyetlerin ardından takımın alt sıralarda kalması doğal olarak taraftarları oldukça gerdi.
Dün de bunun en büyük tepkisini Gaziantepspor maçında vermiş oldular. İlk 5 dakikada yapılan sessiz protesto, umarım futbol takımını ateşlemiş ve birilerine gereken mesajlar verilmiştir.
Çünkü Eskişehirspor taraftarı futbolu iyi biliyor. Koro şefi Orhan Erpek ile başlayan tribün kültürüne geçen sezonlarda, "Bando ES ES" eklenmiş ve tribünlere çalan müzik eşliğinde görsel bir görüntü gelmişti. Bunlar gerçekten güzeldi.

Kan değişimi şart oldu
Dedim ya, ligde ilk 5 haftada kaybedilen puanların ardından, hedef olanlar taraftara dahi kabahat buluyor ve "Azınlık bana bağırıyor. Bana bağırmasınlar, takıma destek versinler" diyordu. Eskişehirspor taraftarı kaybedilen puanlardan çok ortaya konulan futboldan memnun olmadığı için tepki yaptığını her fırsatta dile getiriyordu.
Dün geceki sessizliğin ardından takıma verilen destek ve oluşturan atmosfer de, mesaj belliydi. "Toparlanın, sözünüzü tutun, aldığınızın karşılığını verin." İşte böylesi mesajlarla başladı Atatürk Stadı'nda ki Eskişehirspor- Gaziantepspor arasındaki zorlu mücadele.
Maça gelince ilk yarıda gole ulaşan ve öne geçen G.Antep oldu. O gol Eskişehir'i telaşlandırdı ve sistem değişikliğine itti. Kırmızı-siyahlılar rakibi önünde baskılı gibi gözükse de son vuruşlarda başarılı olamayınca ilk 45 dakikayı yenik kapattı. 2. yarıda Eskişehir tüm gücüyle yüklendi. Forvetini dörtledi, rakibi bunalttı ama bir türlü golü bulamadı. Bu 90 dakika gösterdi ki Eskişehirspor'da kesin bir kan değişikliği şart. Yoksa yılların Kırmızı Şimşekleri dönüşü olmayan bir yola girer

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor