Arif Çetin

Arif Çetin

09 Ocak 2010 | Cumartesi

Kupa hedefi

Antalya kampının ilk etabını tamamlayan Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası'ndaki rakibi, TFF 2. Lig 2. Grup'ta son sırada bulunan Denizli Belediyespor. 10 güne yakın devam eden kampın bir kısmına biz de şahitlik ettik. Başkanın "çift forvet için" iddialı söylemleri, Fatih Tekke'nin polemik sınırlarını aşan transfer söylentileri, yabancıların geç katılımı, takıma dahil edilen iki isim ve Şenol hocanın arayışları gündemden düşmedi. İlk yarının son haftasındaki Fenerbahçe mağlubiyeti, transfer politikası açısından belirleyici noktadır. Buna Fatih Tekke ismi de dahildir. Kısa sürede serbest kalacak ve bedelsiz olarak takıma katılması planlanan Fatih Tekke için ocak ayında ödenecek bonservis bedelinin Trabzonspor'a katkı ve etkisi ise, sadece saha olarak değil kulübün mali portresi açısından da düşünülmeli. Bu konuyu ısrarla gündeme getirip her iki tarafı da zor durumda bırakan söylemlerden mutlaka uzak durulmalı.

Zor dostum zor
Şenol hocanın hazırlık çalışmalarında ısrarla çift kanatlı ve çift forvetli sistemi denemesi dikkati çeken bir başka nokta. Fakat kanatların yeterince işlememesi, bu sistemi sekteye uğratabilir. Kanatlardan Gökhan Ünal ve Umut Bulut'a isabetli toplar atılabilmeli. Bu iki futbolcunun ürkek tavırları, kendi iç dünyalarındaki ruh hallerinin dışa yansımasıdır. Tek forvet oynadığı maçlarda ileride çoğalamayan ve sürekli baskı yiyen bir takımda Alanzinho ise hâlâ yalancı bahar. Sakatlıktan yeni kurtulan Sezer Badur ve maç eksiği bulunan Murat Tosun'un takıma kısa vadede katkı yapma şansları düşük. Barış Memiş'in kazanılması için, futbolun bir disiplin sporu olduğunu hatırlayıp Trabzonspor formasını özleyeceği bir takıma acilen gönderilmesi gerekir. Trabzonspor, ciddiyeti ön planda tutup her yönüyle üstün olduğu rakibi karşısında bu akşam farklı kazanarak, hafta içerisindeki başkent deplasmanına yüksek moralle gitmeli. Ankaragücü karşılaşmasının bordo- mavililerin kupadaki en kritik sınavı olduğu unutulmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor