Arif Çetin

Arif Çetin

29 Ocak 2010 | Cuma

Amme alacağı

Konu malûm. Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda kendi evinde oynadığı Orduspor maçını, yayıncı kuruluş TRT 'Amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanun ile bazı kanunlarda değişikliği öngören düzenleme'nin görüşüldüğü Meclis TV yayını dolayısıyla yayınla(ya)madı. TRT sanki babasından 5 dönüm asma bağı bağışlarcasına son 25 dakikayı lütfedip, çocuk kanalı TRT 4'den canlı olarak ekrana getirdi. Yetkililer düşündüler ki Trabzonspor kırmızı noktalı ya da sağlığa zararlı. Çocuklar uyusun, ondan sonra yayın başlasın. Şimdi TRT yetkilileri özür dileyip, camianın büyüklüğünden bahsedecekler. TRT'nin spora verdiği önem, tarafsızlık, eşitlik vs... Bir sürü hikâye. 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nun 9. Maddesinde kurumun görevleri belirlenmiştir. Aynı şekilde Anayasa'nın 59. Maddesinde "sporun kitlelere yayılmasını teşvik etmek" devletin görevi olarak verilmiştir.

Çamurla dans

Acaba aynı TRT İstanbul kulüplerine de "amme alacakları" hakkında yayın yapabilir miydi? Trabzonspor taraftarının "amme alacağını" takip etmek, bürokratından siyasetçisine, yöneticisinden taraftarına gönül verenlerin görevi olmalıdır. Ülkenin en iyi zeminlerinden birisine sahip olan Avni Aker'de bu halde futbol oynatmak cinayettir. Hem sporcu sağlığı, hem de zemin açısından bu cinayete tetik çekenleri kutluyorum(!) Program sıkışıklığını bahane göstererek maçın ertelenmesine yanaşmayan Futbol Federasyonu da dâhil. Kupa gününü yeni kaptan Umut şimdilik kurtardı. 3 gün sonra Diyarbakır'da bu çocukların dermanı kalmayacak. Ey yetkililer. Bordo-mavi gönüllerin "Amme alacağını" istiyorum. Hem de birikmiş faiziyle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor