Arif Çetin

Arif Çetin

02 Şubat 2010 | Salı

Kara gün dostu

Şenol Güneş 1 Aralık 2009'da sözleşme imzaladıktan sonra, Trabzonspor'un kısa, orta ve uzun vadede yapacak birçok işinin bulunduğunu belirtmiştik. Saha sonuçlarına yoğunlaşma, asıl sorunları unutturmamalı. Görüyoruz ki alınan seri galibiyetler camianın yüzünü güldürüyor. Amacımız iyi giden düzene çomak sokmak ya da taraftarın moralini bozmak değil. İyi zamanda söyleyelim ki kara günde yanan ışık olsun. Maazallah alınabilecek bir-iki kötü sonuç sonrasında, camiada oluşan heyecanın karamsarlığa dönüşmesidir korkumuz. Taraftar, gelen galibiyetlerin ardından gösterdiği sahiplenme duygusunu, saha sonuçları ne olursa olsun devam ettirmeli. Bugün Teofilo ve Burak Yılmaz transferlerindeki doğru ya da yanlışları konuşalım ki, yarın yaşanılacak muhtemel bir olumsuzlukta, sorumluluğu herkes birbirinin üzerine atmasın. Sayın başkan uzun bir yolculuk sonrası Gutierrez'i Trabzonspor'a kazandırdı. Kurumsallaşma adına hamleler yapan ve profesyonellerce yönetilmesi hedeflenen bir kulüpte eski futbolcunun tavsiyesi ile transfer yapılır mı? Yeterli süre almadığı için şu anlık kimsenin iyi ya da kötü şeklinde bir karar vermesinin doğru olmayacağı "Teogol" paketinden müşteri memnuniyetsizliği çıkarsa bu sonuç kimin hesabına yazılmalı?

Burak Yılmaz ne yapar?

Burak Yılmaz
'ın Antalyaspor'da başlayan futbol serüveninde Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe ve Eskişehirspor maceralarından sonra yeni forma rengi bordo-mavi. Şenol hocanın ısrarlı tavrı sonucu hem bu sezon, hem de uzun vadede yararlanılmak üzere kadroya dahil edildi. 2006-2007 sezonu öncesinde Trabzonspor ile ismi anılan Burak, Beşiktaş'ın Antalyaspor'a daha yüksek transfer bedeli ödemesinden dolayı -ki kendi ifadesidir- siyah beyazlı formayı giydi. Burak, "Doğuştan Trabzonsporluyum" gibi samimiyetsiz ifadelerden kaçınarak, öncelikle Trabzonspor taraftarına gecikmiş özrünü dileyerek işe başlamalı. Sonrasında beynini ve ayaklarını disipline ederek sadece ama sadece futbolu düşünmeli… Not: Yıldırım Demirören'in yeniden başkanlığa seçilmesi, Türk sporuna ve Beşiktaş camiasına hayırlı olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor