Arif Çetin

Arif Çetin

01 Mart 2010 | Pazartesi

Bordo-mavi doğrular

Trabzonspor, başkalarına benzeme hastalığına yakalanmadan kendi doğruları ve değerleri üzerine bina inşa etme konusunda en uygun mimarı iş başına getirerek başladığı uzun soluklu süreçte, saha sonuçları açısından 3 haftadır tek puana razı oluyor. Yeni bir yol haritası çizildiğini ve hazırlanan projeye her kesimden destek sağlanması gerektiği konusunda hemfikir olmuştuk. Ligin ikinci yarısı ile birlikte kazanılan 9 puan ve zirvedeki rakiplerin beklenmeyen puan kayıpları objektifleri yeniden yeşil sahada olup bitenlere odaklandırdı. 26 yıldır yapılan hataları, başkalarının yanlışları ile kıyaslayarak doğru diye yeniden vizyona koymak akılcı bir yaklaşım değil. Trabzonspor, kendi doğruları ile bugünkü konumuna ulaşmıştır. Rakiplerinin saha içinde ve dışında yaptığı yanlışlar, sadece bordo-mavili doğruların erken sonuç almasına fayda sağlamıştır ve bundan sonra da sağlamalıdır. Mimardan beklenen şey, öncelikle binanın temeline ve bu temel üzerinde yükseltilecek kolonlara kafa yormasıdır.

Camiaya düşen görev

Bugün bizlerde dahil olmak üzere saha içi sonuçlarının renkli ışıkları arasında kendimizi kaybedebiliyoruz. Önemli olan Trabzonspor'un gerçek sorunlarını iyi tespit edip, güvenilerek göreve getirilenlere destek olmaktır. Bordo-mavili renklere gönül verenler, Antalya'da Halis Özkahya'nın son dakikalarda üfleyemediği düdük üzerine yoğunlaşmalıdır. Umut neden atamadı, Onur niye tutamadı sorularının cevabı ve çözüm yolları mimara bırakılmalıdır. Özkahya'nın ciğerlerinde bir düdük üflemelik nefes mi kalmamıştır, yoksa Anadolu'dan gelip tüm yurdu etkisi altına alan yağışlı hava görmesini mi engellemiştir. Hazırlık maçı dahi olsa alınacak 3 puan önemlidir. Ama gelecek yıl, üflenen ya da üflen(e)meyen düdükler daha da önemli olacaktır. Bu ülkede şampiyonluk şarkılarının sürekli yayın frekansı 34.0 olmamalıdır. Artık alıcınızın ayarları ile oynama zamanı gelmiştir. Sabır ve desteğe devam....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor