Arif Çetin

Arif Çetin

12 Mayıs 2010 | Çarşamba

Nerede o eskiler!

Denizlispor maçı sonrası hedef tahtasında yeniden forvetler oturdu.
Umut'un sınırlı yeteneği, Teofilo ve Murat Tosun'un beklenen performansı gösteremeyişi. Trabzonspor gelecek adına büyük hedefler hayal ediyor. Hayalden gerçeğe giden yol ise 'gol'den, skordan geçiyor.
Futbolun ana kuralı bu. Atarsan kazanır, yersen kaybedersin. Hadi diyelim ki Türkiye Kupası ile bu sezon bir nevi affettirildi. Ya gelecek yıllar? Hep böyle mi gidecek?
Trabzonspor'un son 20 yılına baktığımızda Şota Arveladze, Hami Mandıralı ve Fatih Tekke gibi kalburüstü golcülerle hedefe koştu. Taraftarın beklentisi de benzer isimler üzerine. Fatih Tekke'nin devre arası transfer hikâyesi hâlâ hafızalarda. Sistemde mi bir yanlış var, yoksa isimler mi yetersiz?
Bu sorulara cevap aranmalı.
Tamam, kanatlar işlemiyor. Skor yükünü birkaç hamal taşıyor. Bu takım 2000-
2001 den bu yana 55 gol ortalaması ile oynamış.
Bu sezon 33 hafta sonunda attığı ise 52. Arada fark yok. Şenol hocanın Teofilo'yu gelecek yıllar için düşünmediği ortadayken, Umut Bulut'a rakamsal olarak bakıp emsalleri ile kıyaslayalım.

UMUT'A PARTNER GEREK
Süper Lig
ve kupa itibariyle maç başına gol ortalamasında Fatih Tekke 0.71, Milan Baros 0.63, Alex de Souza 0.54, Şota Arveladze 0.57, Bobo 0.45... Umut Bulut'un ortalaması ise 0.43... İkisi Ankaragücü'nde olmak üzere forma giydiği son 6 sezondaki 13.16 gol ortalaması bile beklentileri karşılamıyor. Geçen sezon haricinde genelde tek santrfor oynadığını da unutmadık.
Efsane hoca Ahmet Suat Özyazıcı'nın sözüdür: "Atanı ve tutanı iyi bir takım"
Umut iyidir, adamdır. Terini son damlasına kadar akıtır. Savaşta kazanmak için sadece askerler yetmiyor. Umut'un harcadığı enerjiyi skora dönüştürebilecek isim ya da isimler gerek. Gol işi yetenek işi. İster 4 günde getirilsin, isterse 4 saatte. Yoksa havada da bulut, sahada da Bulut.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor