Arif Çetin

Arif Çetin

16 Haziran 2010 | Çarşamba

Glowacki'nin katkısı

Güneş'
in ısrarla istediği iki mevkiden birisi olan savunma takviyesi nihayet gerçekleşti.
Jacek Cyzio, Szymkowiak gibi olumlu referanslar barındıran Polonya pazarından yeni bir isim; Arkadiusz Glowacki. Oynadığı ligin tecrübeli isimlerinden yeni savunmacının her ne kadar yaşı konu edilse de önemli olan devamlılığı ve performansı.
Geçen sezon savunmanın merkezinde ağırlıklı olarak Song, Giray ve Egemen üçlüsü görev yaptı. Egemen-Giray 21, Egemen-Song 11, Song-Giray 8 maç görev almış. 1 karşılaşmada da Giray-Ceyhun partnerliği göze çarpıyor. Lig ve kupada oynanan toplam 41 karşılaşma var.
Maçların 3'te 2'sinde Giray ve Egemen ter akıtmış. Yeni sezon için Egemen, Giray, Glowacki arasında yaşanması muhtemel rekabetten Trabzonspor kazançlı çıkacaktır. Bu bölgede Tayfun ve Ceyhun alternatifleri mevcut.

Kanatların önemi

Defanstaki sorun aslında kenarlarda... Her iki çizgi adamı, savunmada yeterli olmadıkları gibi modern futbolun gereği hücuma da etkili olamıyorlar.
Günümüz futbolunda sahadaki ayakları hücum ve savunma diye ayırmak yanlış aslında.
Sağda Tayfun-Serkan, sol tarafta Cale-Ferhat ikilileri ile büyük hedeflere koşmak hayal olur.
Önde oynayan isimlerin katkısı da önemli. Şampiyon Bursaspor'da sağda Ali Tandoğan-Volkan Şen, solda Mustafa Keçeli-Ozan İpek uyumu gözler önünde. Uyumla ortaya çıkan performansı bugün Türkiye konuşuyor.
Trabzonspor, 2009-2010 sezonunda kanat organizasyonlarında Ömer Aysan-Serkan Balcı ikilsinin önlü arkalı forma giydiği dönemlerde başarılı oldu. Rakip dengesiz yakalandı. Orta saha rahatladı. Daha iyi işledi. Hücum anlamında takım daha ileriye taşındı. Oyun rakip sahada oynandı.
Gol atmak istiyorsanız o bölgelerde çok adamla dolaşmalısınız. Savunma ile hücum bölgesindeki mesafe olabildiğince daralmalı.
Bu sıkıştırma rakip kaleye yakın olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor