Arif Çetin

Arif Çetin

22 Haziran 2010 | Salı

Sadece Trabzon mu?

Trabzonspor'un forvetteki ihtiyacı ne? 'Vuvuzela' Dünya Kupası'na bakıyorum.
Eto'o, Anelka, Klose, Higuain, Luis Fabiano, Drogba… Hepsinin ayrı ayrı kendine has özellikleri mevcut. Elinizde kırılgan bir orta sahanız var. Gol vuruşu eksiği olsa da basan, ısıran Umut'tan vazgeçmek zor.
Bordo-mavili yeni 9 numara, Umut'u tamamlayabilmeli.
Ondaki eksiklikleri kendisinde barındırmalı. Topu tutabilmeli, arkadaşlarının ileride çoğalmalarını sağlayabilmeli. Aksi halde eldekilerle benzer özelliklerde isimleri kadroya katmak, sadece taraftarın gazını alır.
Bordo-mavili forma 'usta' istiyor. Bir nevi çilingir!
Sıkıştığı anda kilidi açacak...
Son 10 yılın Süper Lig gol krallarına baktım.
Serkan Aykut, Okan Yılmaz, İlhan Mansız, Zafer Biryol, Fatih Tekke, Gökhan Ünal, Alex, Semih Şentürk, Baros ve Makukula. Hepsi tek vuruş ustası. Gün geldi birlikte eleştirdik ama hakkını verelim. Kendisini futbola vermiş Gökhan Ünal bile sezonda 15 gol buldu.
Özellikle son yıllarda bir alışkanlık başladı. Süper Lig'in küme düşen takımlarına göz dikiliyor.
Mental olarak yıkım yaşayan isimler Trabzonspor'a ne katar? Sadece kadro şişkinliği yaratır.
18'e giren bile az olur.

TS Club'ta neler oluyor?

Başkan sürekli taraftarlara sitem ediyor. Taraftarın kulübe sahip çıkmasını istiyor. "Ürün alın" diyor. Trabzonspor, Napoli ve Roma gibi dünyanın sayılı kent takımlarından biri ve dünyanın her yerinde Trabzonsporlu mevcut.
Beşiktaş, Quaresma transferi ile bir mağazasından günlük 800 milyon TL'lik satış yapıyor.
Yaklaşık 80 bin bordo-mavi sevdalısının yaşadığı İstanbul Beylikdüzü ve Büyükçekmece'deki TS Club mağazaları ise kapatılıyor.
Bakırköy'deki mağaza pazar günleri niçin kapalı?
Türkiye'nin üçte birinin yaşadığı İstanbul'da üç tane TS Clup mağazası yeterli mi? Lisanslı ürünler kombine gelirlerinden daha çok kazandırıyor.
Ürün yelpazesi ise çok kısır. Trabzonlular, ürün alır ama ürün alabileceği mağaza bulamıyor. Ekonomisi büyük kulüplerin ürün gelirlerine bakın. Kazanmanın sınırı yok beyler.
Trabzonspor bir marka. Markaya değer kazandırıp, gelire dönüştürmek sizin göreviniz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor