Arif Çetin

Arif Çetin

19 Ağustos 2010 | Perşembe

Parmak damgası

Bir tarafta kurulumu milattan önceye dayanan Trabzon. Diğer yanda 803. yaş gününü kutlayan Liverpool şehri. 2 Ağustos'ta 43'e dalya diyen kuzeyin çocukları, 118. yılını yaşayan Kırmızılılar (The Reds). Bordo-mavililerin transfermarket değeri 64 milyon 800 bin euro iken, kırmızı-beyazlıların transfer piyasasındaki ekonomik değeri 345 milyon euro. Rakibin kaptanı Gerrard, neredeyse Trabzonspor'la eş değer.
Seyircisiz oynanan Ankaragücü maçının ardından Anfield'de müthiş kalabalığın etkisi altında olacak Trabzonspor. İlk 30 dakika, Spion Kop, Main Stand, Anfield Road ve Centenery Stand gibi tribünlerden oluşan atmosferde sıkıntısız atlatılmalı.
Favori olarak Liverpool gösterilse de herkesin içerisinde bir heyecan var. Açıklayamadıkları bir duygu. İyi konsantre olan, takım oyununda açık vermeyen Trabzonspor neden başarmasın?
Futbol birlikteliği noktasında olumlu sinyalleri var bordo-mavili formanın. Şenol Güneş için final maçları sendromu geride kaldı.
Hoca önemli maçlarda kırmızı ışığa takılmak yerine "yeşil dalga"yı yakalıyor artık. Türkiye Kupası ve Süper Kupa en yakın iki örnek.

KEYİF KAHVESİNE NE DERSİNİZ?
Güneş'in ruhunu, kimliğini taşıyor takım. Teofilo'ya, Alanzinho'ya yeniden hayat veren bir ruh. Trabzonsporlu'luk ruhu. Terazinin Liverpool kefesi ağır bassa da eşitleyecek hatta artıya geçirecek etken bu ruhtur. Onlar asla yalnız yürümeyecekse, unutmayın ki siz de asla yalnız koşmayacaksınız.
İngiltere seferi öncesi parmak izi verdi bordo- mavili futbol kafilesi. Bürokrasi, siyaset her neyse. Gücüne gidiyor insanın. Gidenler futbol kafilesi, mülteci değil. UEFAkriterlerine göre müsabaka yapan iki futbol takımı var sonuçta.
Nedir parmak izi almak?
Alınan parmak izlerine karşılık Türk futbolunun parmak damgasını Anfield'e vurmak. Liverpool'da "Üç Zarafetler" olarak bilinen Liver Binası, Cunard Binası ve tüm dünyanın en güzel rıhtım manzaralarından birini oluşturan Liman Binası'nın yanına yeni bir zarafet harikası ekleyip Kop Cafe'de keyif kahvesi içmek. Ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor