Arif Çetin

Arif Çetin

22 Eylül 2010 | Çarşamba

Güneş aday olsa...

Uzun lig maratonunda hesapta olmayan iş kazası her şeyin sonu değil. Farklı galibiyetler ve beklenmeyen puan kayıpları daha da olacaktır. Önemli olan ders çıkarabilmek. Bir çiçekle gelen bahara aldanmamak... Yerli ya da yabancı fark etmez, profesyonel düşünceden yoksun çok isim var kadroda. Mental ve fiziksel olarak çok kırılganlar. Kazanılan 3 puanı hakemin bitiş düdüğüyle bırakamıyorlar. Bir sonraki haftaya aynı rahatlıkla başlanıyor. Oyuncu bugünü yaşamalı. Pas yapan, kontrolün kendinde olmasını sağlayan düşünce, topu alanın kendi şovunu sergilemek istediği basitliğe dönüşüyor. Trabzonspor'u artı kılan takım oyunu anlayışı sekteye uğruyor. Bir maçlık kahramanların sırrı (!) da burada... Güneş'in ağustos ayında istemde bulunduğu sağ bek, orta sahanın solu, forvet arkası mevkilerinde asılların yerine işbaşında "vekiller" var: Serkan, Umut, Jaja ve Alanzinho. Diğer isimler ise "istikrar" hastalığının pençesinde: Onur, Giray, Yattara ve Teo. Taraftar, mevcut ortamda ne kışlık ne de yazlık düşünemiyor. Bir maç şampiyonluk havası, ertesi hafta hayal kırıklığı... Hasta eder adamı mazallah.

Yeni yönetim modeli
Oyuncuların "ulvi" meselelerden etkilendiklerine ise katılmıyorum. O derinlikte bakış açısına sahip oyuncu sayısı maalesef çok az. Doğrusu da bu zaten. Futbolcu işine konsantre olmalı. Görevini yapmalı. Yönetimin yaptığı tercih hataları ise fıkra gibi. Bu noktada önemli olan hocanın durumu. Trabzonspor camiası yeni yeni başkanlar, asbaşkanlar çıkarabilir. Ama mevcut ortamda ikinci bir Şenol Güneş bulamaz. Söylemimiz Güneş'in sadece hocalığı ile sınırlı değil. Camia nezdinde en güvenilir kurumdur Şenol hoca. "İstanbul'da başkan, Trabzon'da güçlü asbaşkan" tarzı sürekli hata vermekte... Türkiye'nin başkanlık sistemini konuştuğu bu günlerde, yeni bir yönetim şekline mi ihtiyaç var acaba? Ya da Şenol Güneş'in saha içi yetkilerini Ünal Karaman'a devredip, "Ben de varım" diyebilmesi. Bugün olmasa yarın mutlaka referanduma götürün. % 90 üzerinde "evet" çıkar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor