Arif Çetin

Arif Çetin

16 Kasım 2010 | Salı

Bayram hediyesi

Trabzonspor kapalı gişe futbol keyfi veriyor futbolseverlere. Her iki 45'te futbol adına yaşanan med cezirde dahi, farklı bir heyecan var. Muhtemel rakiplerinin dördünü yenip, ikisi ile berabere kalan ve 6 haftada 18 puan alan bir ekip var ortada. Kazanma alışkanlığını pekiştirmek kolay değil. Bakın Bursa'ya... Son 5 maçında galibiyeti yok.

* * *

İlk golde Engin Baytar'ın uzun pası, Vederson'un hatası, Burak'ın asisti, Jaja'nın son vuruşu, futbola perhizli ülke mutfağında görselliğin tarifini yapıyordu adeta.
Devre arasında yapılacak birkaç akıllı takviye ile farklı damak tatları pekala çıkabilir.

* * *
Ligde henüz hakem istatistikleri mevsimi başlamadı.
Baharın gelmesi ile hakemlerden hangi takım ne kazandı ne kaybetti, bol bol göreceğiz.
Cem Satman'ın ofsayt bayrağı aslında Burak Yılmaz için değildi.
Yardımcı hakemin havada sallanan bayrağı "Dikkat edin bunların gözlerini şampiyonluk bürümüş" diye bir yerlere haber salıyordu.

* * *
"Çocuktum, formamı üzerime değil, ruhuma giymiştim…" şeklinde tarif ediyor Hikmet Çolak, Trabzonspor'u "Kuzeyli Yazılar"da. Bordo- mavili formayı ruhuna giyen insanlar; tüm bayramlarınız galibiyet sevinci ile dolu olsun...

* * *
KAYGAN ZEMİN
Galibiyet güzel duygu. Koy 3 puanı cebine, yoluna devam et. Ancak, ikinci 45'te astım hastasıydı Trabzonspor. Nefes almakta zorluk çekti. Bir ilacı olmalı bu sıkıntının. Dağları ovaları gezmeli futbolun Lokman Hekimi Güneş hoca. Şifalı otlar toplamalı, derman üretmeli.

* * *
ARTI (+)
JAJA
Tam olarak hazır olmamasına rağmen, 3 puan için açılan müzayedede en yüksek fiyatı veren adamdı. Hele ilk goldeki vuruşuna değil şapka, mahkeme kararı bile çıkartılır.

NÖTR
ERTUĞRUL SAĞLAM
Sen ki Türk futbolunun nadide bir çiçeğisin. Adamlık listesinde ismin her zaman TOP 10'da. Liderler kriz dönemlerinde kendilerini göstermeliler. Hocam, ağızkulak ilişkisine dikkat et.

EKSi (-)
ENGİN BAYTAR
Maç içerisinde yaptığı top kayıpları, pozisyon hataları vs hepsi tamam da... Ya maç sonu yaptıkları?
Aman Engin, ne gerek var ki? Sen Avni Aker'de kolbastı oyna yeter. Gerisine karışma...

* * *
MAÇIN ONBİRİ
1-Manşeti: Ey Ruh! Geri mi geliyorsun?
2-Teşekkürü: Kurban Bayramı sevincini 4 gün önceden yaşatanlara…
3-Üzüntüsü: Bursaspor altyapı oyuncusu Ayberk Turan için yapılan saygı duruşu.
Unutmayalım önce insanlık, sonra futbol…
4-Komiği: Vederson ve Ömer Erdoğan'ın bireysel hataları. Trabzonspor'un futbol şansı mı, yoksa geçen sezonki tarihi şampiyonluk için bir teşekkür mü?
5-Şarkısı: Arabaya taş koydum güzelim. Ben bu yola baş koydum.
6-Ayıbı: Forma rengi ne olursa olsun, sakatlık anında topu dışarıya atmayan yaldızlı kramponlar...
7-Hatası: Ah Giray, Vah Giray... Rakibin yapamadığını az daha sen yapıyordun. Neydi o ceza alanı içinde yaptığın ters vuruş?
8-Alkışı: İkinci yarı baskı yemesine rağmen, pozisyon vermeyen takım savunması.
9-Unutulmazı: Hüseyin Cimşir- Egemen Korkmaz. Eski kaptanların "berdel"i.
10-Güzelliği: Ali Tandoğan ziyaretini düşünüp gerçekleştirerek, futbolu insanlık güneşi ile ısıtanlara...
11-Sorusu: Burak'ın ofsayt gerekçesi ile sayılmayan golüne dilsiz kalanların, maç sonu hakem kararlarına tercüman olma hakları var mı?

* * *
MEDYATİK ÇİVİ

"Takımda öne çıkan en büyük güç ise saha içi yardımlaşmanın üst düzeyde olması, buna kazanma azmi ve coşkuyu da eklediğinizde ortaya kendi tarihine yakışan bir takım var." İskender GÜNEN (SABAH)

* * *
MİSAFİR KOLTUĞU
HASAN AHMET SARI
21 Ocak 1992 doğumlu. 18'i bitirip 19'dan gün almak üzere. A2 liginde 7 golü var. Ahmet'ler önemli. Her yönüyle olgunlaşmalı, sonrasında piyasaya sürülmeli. Önünde bir sürü örnek var. İşte Barış Memiş, işte Ergin Keleş. Diğer yanda Tayfun Cora, Mustafa Yumlu. Aman Ahmet, yaman Ahmet. Gelecek umuttur. Çünkü sen geleceksin...









Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor