Arif Çetin

Arif Çetin

14 Aralık 2010 | Salı

Olimpiyat meş(g)alesi!

Şenol hoca ilk yarıdaki en zor sınavı Gaziantep deplasmanı olarak göstermişti. İstanbul BŞB ve Kardemir Karabük takımları oyun formatı açısından Trabzonspor'a tehlike yaratabilecek iki ekip. Tribünlerin desteği ile maça 1-0 önde başlayan bordo-mavililer, Burak Yılmaz'ın müthiş golü ile düşünceyi gerçeğe çevirdi.
Sonuçta İstanbul deplasmanından 3 puan alındı. Darısı ilk yarının son müsabakasına...

Futbolda sertliğin yeri var. Soğuk ve rüzgar sert, hava sert. Ama saha içerisindeki sertlik ile futbolun mertliği yakışmadı. Rakip takımların yeni oyun kurguları gelişti. Hakemlerin göz yumması ile Trabzonspor'u sindirin. Bordo-mavili oyuncuları sinirlendirin. Kartın rengi kırmızı olursa kendiniz sevinin, sarı ise gelecek haftalardakiler sevinsin. Ligimizin en sakin hocasını bile isyan noktasına getiren oyun anlayışına ne demeli.

Burak Yılmaz
'ın katkılarını gördükten sonra Gökhan Ünal'ı hatırlamamak elde değil.
Fazlaca eleştirilen bu alışverişten kârlı çıkanın Burak Yılmaz ve Trabzonspor olduğu ortada.
Umarız devamı gelir.

Hafta sonu kongre var. Doğruları ve yanlışları ile 2008 Şubat'tan bu yana görev alan Sadri Şener yeniden aday. Nuri Albayrak ve 2. Şener döneminde yaşanan yönetim bölünmesinin yaşanmayacağı bir liste oluşturulmalı. Yeni yönetimin isimlerini altın harflerle duvarlara yazdırma şansı da, arkalarından teneke çaldırma şansı da kendi ellerinde. İnşallah camiaya hayırlı olur.

* * *
KAYGAN ZEMİN
Devre arası transferi zordur. Her ne kadar puan açısından önde görünse de takviyeye ihtiyaç var. Oyuncuların huzur bozmamasına dikkat edilmeli. Üç iyi isim, işi kolaylaştıracaktır. Unutulmamalı ki Szymkowiak'ın geldiği devre arasında Zurawski alınabilseydi, şampiyonluk kronometresi çoktan sıfırlanmış olacaktı.

* * *
ARTI (+)
TARAFTAR
"Bordo" dediğinde "Mavi" diye bir ses duyuyorsan, ismi ne olursa olsun orası "TRABZON" dur. Ve Trabzon: Nüfus cüzdanı değil, ruhtur..." (TAYFA) Olimpiyat'ta o büyük ruhu yeniden gördük.

NÖTR
YATTARA
Ah be Yattara, vah be Yattara... Tribünler, saha zemini her şey istediğin gibiydi.
Ocakta açan badem çiçeği gibisin. İki hafta sevindiriyorsun, sonrası yaprak dökümü.
Olmuyor böyle...


EKSi (-)
JAJA
Brezilyalı'daki düşüş devam ediyor. Maç içerisinde takımın ileri çıktığı anlarda kaybettiği iki top var ki sormayın gitsin? Eksikliğini Alanzinho tamamladı. Ya gelecek maç ne olacak? Jaja toparlanmalı.

* * *

MAÇIN ONBİRİ
1. Manşeti: Bir fırtına tuttu bizi.
2. Teşekkürü: Hafta içerisinde revire dönen takımı, eksiksiz hazırlayan Dr. Hakan Ayaz başta olmak üzere, fizyoterapist ve masörlere...
3. Üzüntüsü: Serkan ve Colman'ın Karabük maçında sarı kart cezalısı olmaları.
4. Komiği: Büyükşehir taraftar grubu Boz Baykuşlar'ın "Bize Her Yer Deplasman" inceliği...
5. Şarkısı: Ah İstanbul İstanbul olalı, hiç görmedi böyle güzel. Çıldırıyorum aşkından, kalmadı bende üzüntüden eser.
6. Dersi: Avcı'nın Zeki-İ. Akın tercihine karşın, Şenol hocanın Yattara&Engin ve Jaja&Alanzinho değişiklikleri Güneş'in son dersiydi.
7. Yanlışı: 2 haftadır erken öne geçen Trabzon, gol sonrasında kış uykusuna yatıyor. Tedbir şart.
8. Alkışı: Olimpiyattan puan kaybı ile çıkmak, 61 bin taraftara yapılan en büyük ayıp olurdu.
9. Unutulmazı: 61. dakikalar her zaman güzel.
Ama Olimpiyat'taki 61. dakika en güzeliydi.
10. Güzelliği: Son 3 haftada 3 penaltı var. Gol için rakibi zorlamak futbolun doğrularındandır.
11. Sorusu: Cale'nin son haftalardaki form grafiğinin farkında mısınız?

* * *
MEDYATİK ÇİVİ
Mecnun'un Leyla'ya, Yusuf'un Züleyha'ya, Ferhat'ın Şirin'e kavuşması gibi Trabzon'un İstanbul'a gelmesi. Onbinlerce Trabzonsporlu'nun kavuştuğu yalnız bir futbol takımı değil, aslında Karadeniz'in kendisi idi. Cengiz TOKGÖZ (FOTOMAÇ)

* * *
MİSAFİR KOLTUĞU
İrfan COŞKUN

Yönetimde görev alan 3 uzman hekimden birisi. Psikiyatri Uzmanı olması ayrı bir şans. Oyuncu yetişmiyor denilen altyapıya "Psikolojik Destek Merkezi" kurdu. Burak, Yattara, Engin gibi oyuncuların mental olarak rahatlatılmasında büyük var. Psikolojinin yanında, fiziksel sakatlığı az Trabzonspor'da teşekkürler Dr. İrfan Coşkun...





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor