Arif Çetin

Arif Çetin

23 Aralık 2010 | Perşembe

Tatildeyiz

Kupa maçları diş macunu gibidir. Sıktın mı tüpe geri döndüremezsin. Kupa şampiyonu ve lig liderliği apoletlerini üzerinde taşıyan bir takım, yılın en uzun gecesinde hayal kırıklığı yarattı. Her ne kadar UEFA, ''Güneş, Trabzonspor'da daha dalgalı sulara yelken açtı'' dese de futbolcular havuzda su topu oynamayı yeğlediler.

Futbolculardaki ana hedef, 3 puan alıp "Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor" konumuna geçmekti. Futbolcusundan, taraftara varan vurdumduymazlık olunca ulaşılacak kimse kalmadı. Aslında bu müsabaka, devre arası transferi için iyi bir gösterge. Tolga, Mustafa Yumlu, Ferhat, Sezer, Barış Ataş gibi isimlerin ligin ikinci yarısında, olası ihtiyaçta verecekleri katkı soru işareti.

Trabzonspor bu gruptan öyle ya da böyle çıkacaktır.
Bundan şüphemiz yok. Ancak şekil ve usul olarak yanlışlıklar var. Colman ve Jaja ile başlayan çorap söküğü "Noel izni" makyajlı diğer yabancılarla devam etti.
Deplasmandaki Konya Torku, Beşiktaş ve içerideki Manisaspor sınavlarında 7 puan çıkartmak zorunda.
Bir penaltı krizidir devam ediyor. Aykut hoca bombanın pimini çekti ve bıraktı. Reytingi fazla olunca Bucaspor maç sonunu da boş geçmedi. 1996 yılına atıfta bulundu. Sözlerine "kin" tohumları katmayı da ihmal etmedi. Olmadı Bay Kocaman. Tam anlamıyla özrün kabahatinden büyük oldu.

* * *
KAYGAN ZEMİN
ARTI (+)
Herkesin 'angarya' olarak gördüğü kupa mücadelesinde ciddiyet bayrağını yere düşürmeyen tek isimdi. Arkadaşları ise onu yabancı gözlerle izlemekle yetindi. Emeğe saygı...

NÖTR
BARIŞ ATAŞ
11'e 11 oynanan maçta eksik kalan takımı tamamlayan mahallenin küçüğü konumundan kendini kurtarmalı. Ne orta sahada ne de savunmanın sağında dişe dokunur iş yaptı.

EKSi (-)
SEZER BADUR
Ligde 8 dakika forma giyebilen Sezer'in kupada oyunda kaldığı 65 dakika yine hayal kırıklığı. Ruhen bordomavili formayı üstünde taşımayan bir ismin fiziksel olarak sahada kalmasının bir anlamı yok.

* * *
MAÇIN ONBİRİ
1. Manşeti: Hor Görme Garibi
2. Teşekkürü: Tam bir yıl önce kaybettiğimiz Bünyamin, Serhat, Ahmet ve Muhammet'i bizlere hatırlatanlara.
3. Üzüntüsü:
Pazartesi gazetelerde ligin en'lerini toplayan takımın, bir gün sonra kaybolması.
4. Hatası: Yabancısız bordo-mavili ekibin fazlaca varlık gösterememesi. Forma şansı bekleyen isimlerin vurdumduymazlığı kabul edilemez.
5. Şarkısı: Acilen toparlanmalıyım, üstümden koca bir sezon geçti. Birkaç gün tatile çıkmalıyım, eklıma gelirsen sana yazarım. (D. Akalın)
6. Dersi: "Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır". S. M. Power
7. Yanlışı: Tolga Zengin, maç performansını arttırma adına, A2 Ligi'nde forma giymeli.
8. Alkışı:
G.Antep BŞB'nin ortaya koyduğu kişilikli futbol büyük keyif verdi ve alkışı hak etti.
9. Unutulmazı: Geride kalan 19 resmi maçta ilk defa yabancı oyuncuların hiçbiri forma giymedi.
10. Güzelliği: 32. dakikada 4-4-2 oyun formatında geçen, pozisyon dolu 15 dakika.
11. Sorusu:
Türkiye Kupası B Grubunda Trabzonspor ve Beşiktaş devre dışı kalır mı?

* * *
MEDYATİK ÇİVİ
…Rakibi ve maçı küçümser gibi bir halleri olması ilerisi adına düşündürücü. Bir kere daha maçların kağıt üzerinde değil sahada mücadele ederek, rakibi ciddiye alarak kazanılacağının örneğini gördük… Ogün TEMİZKANOĞLU (TAKVİM)

* * *
MiSAFiR KOLTUĞU Hayri GÜR

Trabzonspor'un ilk teknik direktörü. Gazi Beden Eğitimi Bölümü'nden mezun olarak Trabzon'a öğretmen olarak atandı.
2010 Nisanı'nda 98 yaşında aramızdan ayrıldı. Ölümünden birkaç ay önce Şenol Güneş tarafından evinde ziyaret edilmişti. Bir fidanın ulu çınara dönüşmesinde emeği geçenleri unutmayalım, unutturmayalım.











Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor