Arif Çetin

Arif Çetin

29 Aralık 2010 | Çarşamba

Eldeki kuş

Rakipsiz geçen kongre sınavı sonrasında çiçeği burnunda yönetim kurulunun ilk sınavı ikinci yarı öncesinde yapılacak transferler olacak. Gazeteler sayfalarını, televizyonlar ekranlarını birçok isimle süslüyor. Sözleşmesi haziranda bitecek eldekiler, her gün yenileri eklenen daldakiler. Herkes biliyor ki, daldakiler kadar eldekiler de önemli. Öncelik Selçuk, Egemen, Yattara, Cale gibi oyuncuların takımla devam etmesini sağlamak olmalı. Egemen, Selçuk ve her ne kadar eleştirilse de Cale, ilk yarıda en fazla forma giyen 5 oyuncudan üçü. Egemen ve Selçuk ile devre arasında mutlaka sözleşme yenilenmeli. Ligin ikinci yarısında Trabzonspor'un birçok alanda rakibi olacak. Bu tecrübeli isimlerin kafası rahat bırakılmayacak. Photoshop yöntemi ile formalar giydirilip, dedikodu sözleşmelerine imzalar attırılacaktır.

Transfer doğruları
Yılda iki kez federasyon tarafından belirlenen transfer dönemi var. Kurumsallaşmış kulüpler açısından bu dönemler hasat zamanıdır. Biz inanıyoruz ki izleme komitesinin belirlediği isimler üzerine verilen nihai karar içindir Ünal Karaman'ın seyahati. Bu süreçte hâlâ isimler üzerinde git-gellerin olması transfer çalışmalarının yanlışlığını gösterir. Transferde birinci koşul, teknik adamların talepleridir. Geçmiş dönemlerde, hocaların talebi dışında ya da sahiplenmediği takviyeler oldu. "Kol kırılır yen içinde kalır" felsefesinde sıkıntılar hasıraltı edildi. Yakın dönemde Alanzinho ve Szymkowiak gibi iki farklı devre arası transferi de mevcut. Başlangıçta ikisi de aynı mevki için düşünüldü. Alan ve Szymek'in Trabzonspor'a katkısı gece ile gündüz kadar farklı. Camianın her noktasında hocaya olan güven üst seviyede iken, Güneş'in transfer sorumluluğunu net olarak sahiplenmesi gerekir. Sonuçta önümüzde zorluklar ile dolu 6 ay var. Sorunları sırtından atarak ilerleyen bordo-mavili forma, daha hızlı yol alacaktır. Eldeki kuşları kaybetmeden ve en önemlisi mevcut uyumu bozmadan daldaki kuşları kazanmak en büyük transfer başarısı olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor