Arif Çetin

Arif Çetin

09 Ocak 2011 | Pazar

Transfer mantelitesi

Devre arasında takıma katılan Brozek kardeşler ve Mehmet Çakır transferleri farklı analiz edilmeli. Belki bir Jaja, Alanzinho veya Yattara gibi tribün oyuncusu değiller. Şenol Güneş'in ısrarla üzerinde durduğu "takım oyunu" konseptine uygun isimler. Gündemi fazlaca meşgul eden olası Kahlenberg transferi de aynı anlayış içinde değerlendirilmeli. Mevcut yapıyı bozmadan sisteme hizmet edecek oyuncular bunlar. Piotr Brozek'ten Abdullah Ercan, Pawel Brozek'ten Şota Arveladze olmasını beklemek doğru değil. Piotr'un istikrarlı bir Lee Young olacağı konusunda umudumuz fazla. Sol çizginin ön ve orta bölgesinde faydalı olacaktır.
Pawel, hem Umut'un yükünü hafifletecek, hem de farklı oyun kurguları için alternatif sağlar.
Mehmet Çakır'ın ise son 20-30 dakikalık süreçlerde hızı ile katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İkinci yarıda Trabzonspor'un değişik oyun formatlarında oynamaya daha çok ihtiyacı olacak. Saha içi repertuarı geniş olmalı bordo-mavili formanın.
Halk müzigi, sanat müziği, rock, rap, her ne varsa. 90 dakikalık sürede farklı anlayışlarla sahada olabilmek modern futbolun gereklerinden. İlk yarıda alıştığımız 4'lü savunma, önlerinde Selçuk-
Colman,
onların önünde değişken bir üçlü ve uç noktada Umut Bulut diziliminin dışına çıkılabilmeli.
Kanatlardan iyi beslenen Umut-Pawel ikilisine fazlaca ihtiyaç duyulacaktır.

Kadro bütünlüğü
İki hazırlık maçındaki kadro tercihleri as-yedek ayrımını çağrıştırmamalı. Özellikle W. Bremen maçı kadrosuna yönelik farklı bir algı var.
Çarşamba gecesi 11'de sahaya çıkan Giray, Cale, Yattara, Engin ve Umut'un forma şansları oldukça yüksek. Trabzonspor'u bu noktaya getiren, kadro bütünlüğü ve sistemdir. Lig yarışında ipi göğüslemenin yolu da kadro bütünlüğünden çıkacak maksimum verimden geçecektir.
Sakatlıktan kurtulan Glowacki ve Tayfun'un katılımı ayrı bir şans. Özellikle Tayfun'un form tutması, Serkan'ın orta sahanın değişik bölgelerinde de kullanılma imkanını veriyor. Uzun yıllar sonra ilk defa bilinçli devre arası transferlerine şahit olmak güzel olsa gerek. Selçuk ve Colman gibi orta sahada kronikleşmiş iki ismin olmadığı Schalke sınavından alınan farklı galibiyet ve iyi futbol, camiaya güven, rakiplere ise endişe verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor