Arif Çetin

Arif Çetin

20 Haziran 2011 | Pazartesi

Matematik

Yeni sezon hazırlıkları bugün başlıyor. Gidenler ve gelenler. Yenilerin katkısı, eskilerden daha fazla olursa kazançlısınız.
Eşitse değişen bir şey yok. Zaten rakipler de kadrolarını güçlendirdi. Geçtiğimiz sezonun tarifi net. Malzeme kısıtlı, usta maharetli idi. Her zaman şapkadan tavşan çıkmayabilir.
İşte Trabzonspor'un yeni sezondaki performansı bahsettiğimiz çıkarma işlemine bağlı olacak. Egemen, Selçuk, Ceyhun gitti. Jaja şüpheli, Cale ve Umut rezervasyonlarını bilete dönüştürmek üzere. Egemen'in boşluğu hâlâ dolmadı. Savunmanın her bölgesinde eksidedir Trabzonspor.
Selçuk bu takımın şifresiydi. Çözüldü mü, gerisi çorap söküğü. Zokora ile eşitlenir terazi.
Bir de iki yıl öncesi Colman'ı arar gözler.
Ne yapıp edip, gol sevincinde oğluna koşan Gustavo geri gelmeli. Trabzonspor için büyük kazanç Arjantinli olacaktır. Ceyhun Gülselam-Barış Özbek işleminde yenisi önde görünüyor. Ceyhun'un ön libero ve stoper özellikleri varken, Barış Özbek bir çok bölgede alternatif olabilir.

Adrian, Jaja'dan iyi
Adrian Mierzejewski
'nin Jaja'dan artısı istikrarı ve disiplin duygusu. Şu anlık tek zorluğu soyadının telaffuzu ve yazılması.
Szyimkowiak'a Szymek (Şimek) dedik. Ona da bir kısaltma bulur geçeriz.
Ya da sayfaların yetmeyeceği tanımları "şaka" diyerek kısalttığımız gibi. Adrian'ın, Pawel Brozek'in performansına da olumlu katkı yapacağını düşünüyorum. Paulo Henrique-Umut kıyaslaması diğerlerinden farklı. Henrique, Umut olgunluğunda değil.
Umut'un skor katkısından çok, takım savunmasına destek vermesi, arkasındaki Burak-
Jaja-Engin
üçlüsünün savunma zaaflarını örtüyordu. Artık en önde "deli dana" yok. Ne Pawel ne de Paulo bu karakterdeki oyuncular değil. İşte burada Güneş'in yeni oyun kurgusu önemli olacak.
Şu andaki sonuç; savunmaya takviye olmazsa eksi verir, olursa eşitler. Artıya geçmek için ise, bundan sonraki özellikle yerli takviyeler önem kazanacaktır. Mayıs aylarında, transferle ilgili sürekli olarak "keşke" dendi. Umarız bu yıl "iyi ki " denir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor