19 Ocak 2010 | Salı

Neill iş yapar mı!

Transferinden önce Lucas Neill'in adını hiç duymadım. Yakın çevremde de bilen yok. Hatta onu görevleri gereği boy boy haber yapan gazetecilerden, taraftarlardan da tanımayanların olduğu kesin. Çok enteresan herkes, sanki çocukluğundan bugüne nasıl gelmiş, ne yemiş, ne içmiş her şeyi biliyor, kapı komşusunun oğlu gibi davranıyor. Amerika'da birine bir şey sorsan "google it" derler. Ne de olsa iletişim çağındayız. Gir google'a öğren her şeyi. Biz de bu google'ı çok sevdik anlaşılan... Neil'in nasıl oynayacağı ne vereceği önemli değil. Son kullanma tarihi yaklaşmış bir ürün... 'Doktor bayandan, çok temiz ikinci el otomobil' gibi. Adam futbol hayatının sonuna gelmiş. Kimbilir kaç kere bilekleri burkulup, lifleri atmıştır. Yaşından dolayı sakatlık riski her zaman yüksek. Böyle oyuncuları alıp, basının da desteği ile çok büyük iş yapmış görünenlere de onlardan büyük beklentisi olanlara da şaşıyorum!

'Düşkünler kulübü' değil

Bu durumu Galatasaray'da forma şansı bulamayıp Anadolu takımlarına 'kurtarıcı' olarak transfer edilen futbolculara benzetiyorum. Serkan Çalık'ın Gençlerbirliği'ne, Yaser'in Manisaspor'a gitmesi gibi. Onların da Galatasaray'a geldiği günleri hatırlıyorum. Nasıl yıldız gibi gösterilmişlerdi! Hatta Adnan Sezgin yaptıkları bu transferleri 'üniversitelerde tez olur' diye tanımlamıştı. Tez mi oldu fiyasko mu; gördük!.. Galatasaray; Liverpool, Manchester, Barcelona, Real Madrid gibi takımların futbol hayatının sonuna gelmiş oyuncularını futbola kazandırma derneği değil. (Sakın kimse bana 'Hagi' demesin. O yüzyılda bir olur.) Defalarca 'Transfer çok ciddi bir iştir. Uzun süren araştırma gerektirir' diye yazdım. Eminim Avrupa'da, hiç tanınmayan ama Neill'den daha yararlı olabilecek, uzun süre Galatasaray'a hizmet edecek, giderken para kazandıracak oyuncular var (Ribery gibi). Yine de bir Galatasaraylı olarak Neill'in 2. yarıda takıma katkı yapmasını umuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor