09 Şubat 2010 | Salı

Yıldızlar ve ötekiler

Son yıllarda "yıldız" oyuncuları koruyalım, sakatlanmasınlar diye FIFA'nın hakemlere önerdiği, art niyet içermeyen bir program hazırlandı. Duyduğum andan itibaren, bu programı hiç hazmedemedim. Futbolcu seçmek, beğenmek çok göreceli ve sıkıntılı bir iş. Olası başarısızlıkta yöneticilerin kendilerini kurtarmak için bu programı gündeme getireceklerini biliyordum. Kısaca suistimale açık olduğu için saçma buldum. Diğer ülkeleri bilmiyorum ama çok geçmeden, bizim ülkemizde, rakip oyuncu tarafından sakatlanan her futbolcu, yöneticisi, ya da teknik direktörü tarafından korundu, kasıtlı sakatlıklar diye bir iddia ortaya atıldı. Canı yanan, puan kaybeden, amacından uzaklaşan yaptıkları veya yapmadıkları transferlerden, başta futboldan anlamayanlar olmak üzere, herkes başarısızlığını bu yolla örtmeye çalıştı. Bu beyanatların sonuncusu ise geçen hafta Kayseri maçı öncesi, bu tür açıklamaları çok seven ve yapan Adnan Polat oldu. Kewell, Jo, Baros gibi şu anda Galatasaray'ın ihtiyacı olan, bu oyuncular, federasyon dolayısıyla MHK tarafından korunmayıp sakatlanmışlardı. Polat'a göre olan olmuştu. Bari kalan yıldızlar sakatlanmasınlar diye, aklı sıra hakemleri de etkileyeceğini sanarak konuşmuştu.

Bilerek kimse sakatlamaz

Galatasaray gibi bir takımda santrfor yoktu. Kendi hatalarını sakatlıklarla kurtarmaya çalışıyorlardı. Komikti. Ama ne yazık ki onun gibi düşünenler de yok değil. Kayseri Onursal Başkanı Özhaseki, "Polat etkiledi, hakem 2 penaltımızı vermedi" diyerek o da kendi camiasına teselli verdi. Olanlar ŞAKA gibi... Kim yıldız? Kime ve neye göre yıldız? Yalnızca yıldızlarımı koruyalım? Yoksa hepsini mi? En basitinden Rami amatör takımının bile yönetici, taraftar ve hocalarına göre yıldızları vardır. FIFA'nın bu saçma bulduğum programı istenilirse nerelere çekilebiliyor. Ayrıca Arda yıldız koruyalım, Topal yıldız değil vuralım mı? Yıldız olmadığını düşündüklerimiz sakatlanabilirler. Onlara herkes vurabilir,öyle mi? Bilerek hiçbir futbolcu meslektaşını sakatlamaz. Ayrıca sakatlıklar şampiyonluğa oynayan değil bütün takımlardaki futbolcular için de geçerlidir. Başarısızlığa başka bahane bulun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor