19 Mayıs 2010 | Çarşamba

Başkan ve kaptan

Galatasaray-Gençlerbirliği maçından sonra Adnan Polat'ın televizyonda söylediklerini duyunca kulaklarıma inanamadım. Fenerbahçe'nin şampiyon olamamasına sevindik dedi. Ondan biraz sonra kaptan Arda da aynı şekilde Fenerbahçe'nin şampiyon olamaması bizim için teselli oldu dedi. Ben yalnızca ikisini gördüm.
Bilmiyorum başka yönetici ve futbolculardan buna benzer konuşmalar yapan oldu mu?
İnanılacak gibi değil...Hatta şaka gibi.
25 milyon taraftarla dünyanın sayılı kulüplerinden birinin (ben de bu 25 milyondan birisiyim) başkanı nasıl olur da başarısız geçen son maçta yenilerek tesadüfen ligi üçüncü bitirdikleri bir sezondan sonra başarısızlıklarını ve üzüntüsünü başka bir takımın başarısızlığını baz alarak örtmeye çalışır.
Böyle bir pot kırabilir. Demek ki bahsettiği rakip takımı, gözünde büyütüp kıskanıyor.
Her şeyi ona endeksli kurmuş. Onun için başarı kendisinin değil, o takımın şampiyon olamaması. Yazıklar olsun. Onun gibi düşünen Galatasaray kaptanına da ve öyle düşünen bütün Galatasaraylılara da. Benim takımım şampiyon olamadıktan sonra, kimin şampiyon olduğu veya olamadığı hiç umrumda olmaz.

İkisini de kınıyorum

Ben kendi işime bakarım. Şampiyon olamıyorsam, Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyorsam üzülür sesimi çıkartmam. Hele başkansam hiç konuşmam.
Fenerbahçe'nin şampiyon olamamasına da sevinip teselli bulmam. Bilakis bana göre çok dar bir bütçeyle Bursaspor şampiyon olursa ben bu işi bilmiyorum diye istifa bile ederim. Yazık!
Galatasaray başkanı ve takım kaptanının Galatasaray ruhunu taşıyamadıklarını teyit ettikleri bu açıklamalarla tüm sarı-kırmızılı camiayı küçük düşürmüşlerdir. Gerçek Galatasaraylı, başkasının başarısızlıklarıyla değil, kendi başarılarıyla mutlu olur. Benim gibi düşünen Galatasaraylılar olduğunu biliyorum.
Ve bu nedenle çok mutluyum.
Ancak öz güveni eksik insanlar, başkalarının başarısızlığına sevinip, teselli bulur. Tıpkı Adnan Polat ve Arda gibi.
İkisini de bu pasif ve agresif davranışlarından dolayı kınıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor