26 Mayıs 2010 | Çarşamba

Amatörler!..

Geçen gün bir televizyon kanalında Haldun Üstünel spikerin sorularına cevap veriyordu. Üstünel, bundan sonra daha dikkatli davranıp, ince eleyerek, futbolcuların karakteri dahil her şeylerine dikkat edip, doğru transfer yapacaklarını söylüyordu.
Peki neden en son Leo Franco olmak üzere daha önceki transferlerde (4 yıldır) böyle hassas değildiler. Galatasaray'ın bu kayıp (maddi-manevi) 4 yılına ne olacak? Oldu da bu defa başarılı olurlarsa geçen 4 yıl unutulup gidecek, onlar da başarılı olduk diye sevinecekler. Tam bir "amatör" yönetici açıklaması.
Her haliyle oranın adamı olmadığını yaptığı konuşmalarıyla ispatladı Üstünel. Hatalarını telafi etseler bile Galatasaray bir yönetici yetiştirme okulu değil. Denenecek, tecrübe edinilecek, sonra iyi yönetici olunacak bir kulüp hiç değil. İyi bir Galatasaraylı olarak, ben, mecburen (çünkü onlar her şeye rağmen aktif yönetici) yine de bu amatör arkadaşlarımızın hatalarını tekrar etmeyerek bu defa doğru işler yapmalarını ümit ediyorum.

Hüsran kaçınılmaz olur

Zaten başka şansları yok, iyi olmak iyi işler yapmak zorundalar. Telafisi olmayan bir durumla karşı karşıyalar. Bu sezon başarısız olmaları halinde erken seçim kaçınılmaz olur. Sizlerle ayrıca şunu da paylaşmak istiyorum.
Gazetelerde Galatasaray'ın transfer listesinde adı geçen yerli ve yabancı oyuncuların hiçbirisi, transferlerin gerçekleşmesi halinde eldeki oyunculardan iyi değil.
Bunlara rahatlıkla söyleyebilirim Real Madrid'li Guti dahil. İşte en büyük yanlış bu.
Bir futbolcu Real Madrid'de oynuyor diye Galatasaray'a katkı yapar sanılıyor. Jo'da da aynı yanlış yapılmıştı. Manchester City'ye büyük paraya transfer oldu, İngiltere'den geliyor diye benim dışımda kimse eleştirmemişti. "Franco ve Jo bu takımın oyuncuları değil" dedim diye uğramadığım hakaret kalmamıştı.
Bana o mailleri atanlar şimdi utanıyorlardır herhalde. Sonuç ortada. Bu anlayış devam ederse ve Real Madrid'den geliyor diye herkes böyle bir transfere sıcak bakarsa, tekrar hüsran kaçınılmaz olur.
Guti yalnızca oynuyor, ne bir golü var ne de gol pası. Yaşı da ilerledi top kapma kabiliyeti de dolayısıyla geriledi.

Transfer çok ciddi bir iştir

Ben size alınmaları halinde, havaalanında karşılanılacak, oynadıkça hayal kırıklığı yaratıp, asla Galatasaray'ın oyuncusu değilmiş denecek, üstelik de son Şampiyonlar Ligi finalinde oynamış futbolcu bile sayarım.
Bayern Münih'in stoperi Van Buyten ile takım kaptanı Hollandalı Van Bommel, İnter'li Cambiasso ve takım arkadaşı Samuel...
Hiçbir şekilde bu oyuncular Galatasaray'da oynamaz. Katkı sağlamaz, oynarlarsa Galatasaray ya 3. ya da 5. olur. Şampiyonlar Ligi'ne katılamaz. Ama bir şekilde bu oyuncular alınsalar büyük takımdan geliyorlar diye kimse onlara "hayır" demez. Sonucu kestirmek zor değil.
Galatasaray'ın bu tip oyunculara ihtiyacı yok. Benzer oyuncular, tepki görmemek için alınanlar önümüzdeki yıl Galatasaraylıları gene güldürmez. Son olarak transfer çok ciddi bir iştir. Uzun süre araştırmak ve emek ister. Futbol konusunda bilgi sahibi olmayan, seyirci, taraftar olmak dışında bir özelliği olmayan arkadaşların yapabileceği bir iş hiç değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor