Barış Ertül

Barış Ertül

15 Haziran 2014 | Pazar

Rüya başlangıç

Dünya sampiyonunun 5 yediği Hollanda-İspanya maçından bile büyük bir sürpriz yaşandı dün gece...
Brezilya'ya 4. torbadan gelen; Uruguay, İtalya ve Ingiltere'yle aynı gruba düşünce gol atıp atamayacağı bile tartışılan Kosta Rika'dan 3 gol yedi.
Maça, beklendiği gibi 3 stoper ve son derece kompakt oynayan iki kanat bekiyle, birinci bölgesini 5'li savunma ile sağlama alarak başlayan Kosta Rika, kendisine kick-off öncesinde 0-0 teklif edilse, herhalde oynamadan o 1 puanı alır güle oynaya giderdi.
Halbuki maçın başlamasıyla, Luis Suarez'in yokluğunda her topu Cavani'ye şişirmek veya topu ufak çaplı sol kanat varyasyonlarıyla O'nun önüne yuvarlayarak, PSG'den takım arkadaşı olan İbra'vari işler yapmasını beklemek dışında bir planı olmayan bir Uruguay buldular.
Sürprizcilerin favorisi Uruguay bununla da kalmayıp defansta da akıl almaz hatalar yaptı.

Allak bullak ettiler
O kadar ki, Kosta Rika'nın neredeyse hemen her duran topu, hatta özellikle diz altı hizaya yapılan kanat ortaları, Uruguay savunmasını allak bullak etti.
Sonlara doğru oyun disiplininden ve takım oyunundan tamamen kopan Uruguay, kalesinde arka arkaya goller görürken, takıma tempo ve yaratıcılık katsın diye iki ve üçüncü bölgeye dahil edilen Lodeiro, Gonzalez, Hernandez gibi ofansif oyuncular da hiçbir varlık gösteremediler.
Kosta Rika'nın 3-1'lik rüya galibiyeti zaten son derece karışık olan bu grupta işleri daha da karıştırdı.
Kosta Rika bundan sonra rüya başlangıcının arkasını kovalarken, bakalım Uruguay, zayıf Kosta Rika karşısında yapamadıklarını İtalya ve İngiltere'ye karşı yapabilecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor