Bülent Tulun

Bülent Tulun

25 Ocak 2010 | Pazartesi

İstediğini aldı

Turkcell Süper Lig'de nadiren de olsa İstanbul'un olumsuz koşullarında bir maç oynandı. Galatasaray yetkililerinin olağanüstü çabaları ile hazırlanan Ali Sami Yen Stadı'nda taş gibi bir maç yapıldı. Sol kanat hücum hattında 3 ay sonra keşfedilen Caner neredeyse tüm hücumları bu kanattan geliştirdi. Elano'yu orta sahanın ortasında oynatmak, Ayhan olmadığı zaman akla geliyor, bence doğru pozisyon dün oynadığı mevki. Neill, ilk maçı olmasına rağmen, beynelminel deneyimi ile sırıtmadan görevini yaptı. Maçın 34. dakikasında Ahmet Arı'nın kırmızı kartı için hakem Aytekin Durmaz'ın uzun bir süre kartını araması enteresandı. Bu dakikadan sonra daha yoğun baskı kuran Galatasaray aslında ilk yarı net bir pozisyona da giremedi. Elano'nun ilk defa hareketli ve özverili oyunu ümit vericiydi. Özellikle, savunmadan aldığı topları doğru dağıtması, hem orta sahasını rahatlattı hem de beklerinin ileri ataklarını kolaylaştırdı.

Lucas Neill'i şişledi
Galatasaray'ın kalecisi olmadığı ilk günden beri malum Leo Franco, inanılmaz bir şekilde ayağındaki topla Lucas Neill'i şişlemesine rağmen top şans eseri korner oldu. Bu kaleciyle Atletico Madrid maçları oynanacaksa vah ki vah. Acilen Ufuk ve Aykut hazır hale getirilmeli. İkinci yarıya, eksik Gaziantepspor karşısında ilave bir hücumcu ile başlar düşüncesinde olan çoktu, Rijkaard aynı kanıda değildi. 58 de sarı kartsız verilen penaltıyı sahanın en etkisiz oyuncusu Nonda'ya attırmak garipti. Nitekim çok kötü bir vuruş maçı zora soktu. Yeni kiralık transfer Jo oyuna girerken sahanın en iyilerinden biri olan Elano alındı. Kendi de çok şaşırdı bu değişikliğe. 75'te Mustafa Sarp'ın golü 3 puanı getirdi. Bu hava koşullarında alınan 3 puan 2 zorlu deplasman öncesi, iyi bir moral. Önemli olan eksiklik Kewell ve Keita gibi oyuncuların eksikliğinde katı defanslar önünde zorlanmak. İkinci yarı bu tip defanslarla sıklıkla karşı karşıya gelinecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor