Bülent Tulun

Bülent Tulun

01 Şubat 2010 | Pazartesi

Büyük kaleci mi!

Galatasaray'da gözler ilk defa oynayacak olan Jo'nun üzerindeydi. Maalesef sezon sonuna kadar büyük olasılıkla tek santrfor olarak lig ve kupa maçlarında oynayabilecek olan Jo için bu önemli bir baskı unsuruydu. Emre Çolak'ın ilk 11 de çıkması, kendisi için büyük şanstı. Ağabeyleri Arda ve Uğur gibi umarım altyapının yüzakı olur. Beklenenin aksine sağ kanadı çok iyi kullanan Galatasaray golü de bu kanattan buldu. Uzun boylu Jo, Denizli savunmasının dikkatini sürekli üzerinde tutunca sürpriz adamları araya sokabildi sarı-kırmızılılar. Lucas Neill ve Elano ilk topları doğru ve soğukkanlı bir şekilde oyuna sokunca Galatasaray problemlerinden önemli birini halletmiş göründü. Elano, adeta benim yerim geri dörtlünün önünde ilk topları kullanmak diye bağırıyor. Bu nedenle maç içinde fazla görünmedi. Elano'yu daha fazla oyun içinde tutmak gerekiyor.

Ufuk ve Aykut'a yazık

Savunmada Neill'in varlığı ciddi bir artı ama hâlâ duran toplarda ciddi adam paylaşma ve duruş hataları mevcut. İlk yarıda Denizlispor bu hatalardan önemli gol pozisyonlarına girdi. Final vuruşlarını iyi yapabilseler, daha gollü bir ilk yarı olacaktı. Nasıl büyük kaleci diye alındığı tartışmalı, katiyen Galatasaray kalesine yakışmayan Leo Franco bir gol yedi evlere şenlik. Yarım yamalak bir kafa vuruşunu kapattığı köşeden aldı Franco. Arkasında bekleyen Ufuk ve Aykut'a yazık oluyor. Ara dönemde Nonda yerine Franco gönderilse çok daha iyi olurdu ama artık yapacak bir şey yok. Jo attığı golle ve çarpraz koşuları ile kalitesini gösterdi. 2-1 den sonra Jo-Emre Güngör değişikliği tuhaftı. Bir sağ bek bir sol bek oynamaktan Uğur Uçar'ın başı dönecek. Jo çıktıktan sonra daha rahatlayan Denizli savunması daha fazla ileri çıkmaya başladı. Usta ayakları ile topa daha fazla sahip olarak maçı bağlayan Galatasaray, önemli deplasmanlardan birinde 3 puan alarak zorlu seriye netice itibariyle iyi başlamış oldu. Savunma hataları ve kaleci problemi uyarılacak önemli faktörler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor