Bülent Tulun

Bülent Tulun

04 Şubat 2010 | Perşembe

Hatalı operasyon

Bazı oyuncular vardır ağır işçidirler, 90 dakika arı gibi çalışırlar, aldıkları parayı sonuna kadar hak ederler, tabiri caizse işçi arıdırlar. Her takıma bu nitelikte 3-4 oyuncu elzemdir. Bazı oyuncular vardır, nadiren yetişirler, işçi arı değildirler ama büyük artistler gibi müthiş bir yetenekleri vardır. Tanrı onları yeryüzüne adeta bu nitelikleri ile donatarak yollamıştır. Günümüzde bunların arasındaki en somut örnek olan Arda Turan maçın başında tek vuruşla anlatılması güç, ders olarak okutulabilecek bir gol attı. İşte zaten sıradan oyuncularla yaratıcı oyuncuların farkı da tam olarak budur. Ters ayak üzerinde ve kontrpiyede kalarak yediği ilk golden sonra Ufuk'un yediği ikinci gol Necati Ateş'in ikinci bir resitaliydi. 15 yaşında Altay altyapısındayken Tahir abisinden öğrendiği ayak içi vuruşu tez sahiplerine bir göndermeydi.

Fatura Frank'a çıkabilir

Bir sürü niteliğine rağmen az maç oynamaktan kaynaklanan eksikleri Jo'nun kendi kendini sakatlamasına yol açtı. Altı stoper, altı kanat oyuncusu varken tek santrfor ve tek sol bekle üç cephede savaşmaya çalışmak herhalde ayrı bir planlama tezidir. Volkan Yaman ve Alpaslan'ı yollayıp Hakan Balta'nın uzun süreli sakatlanmasıyla ne yapacağını şaşıran atanmış ve seçilmişlerin kararlarına da şüpheyle bakmak lazım. Maçın sonucu ilerisi için hiç de ümit vermeyecek bir skordu. Bundan daha da önemlisi ise, Denizli ve Antalya maçlarındaki performansın hiçbir Galatasaraylı'yı tatmin etmemesi. Üç kulvarda birden ilerlemek sloganıyla yola çıkılıp 6 milyon euro tutarında Ocak 2010 harcaması yapılan seçim yatırımı kokulu operasyon, inandırıcı olmaktan çıkmak üzere. Bu fatura bir anda ciddi sebep sonuç ilişkilerine yol açabilecek gibi görünmekte. Rijkaard da bu operasyona onay vermişse, sıkı dursun fatura bir anda kendisine kesilebilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor