Bülent Tulun

Bülent Tulun

06 Mart 2010 | Cumartesi

İşler karıştı

Geçen hafta Süper Lig'de enteresan sonuçlar alınınca finale 11 hafta kala işler karıştı. Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısında taraftarını tatmin ederek, aldığı farklı galibiyet bir anda ezeli rakibi Fenerbahçe ile puan farkını 5'e yükseltti. Aslında sürekli Galatasaray ve Fenerbahçe fokuslarını birbirlerine yönelttikleri için aradan sıyrılan ve oldukça avantajlı durumda olan Bursaspor ıskalandı. Oynamadığı Ankaraspor maçı da hanesine 3 puan olarak yazılacak Bursaspor'un bana göre liderle puan farkı pratikte bir... Kayseri ve Trabzon ise son haftalardaki kayıpları ile yakında havlu atma durumuna gelecekler gibi görünüyor. Galatasaray, karşısında kazanılacak 1 puan yerine, ya üç ya sıfır mantalitesiyle çıkan bir Kasımpaşa buldu. Hal böyle olunca seyir zevki üst düzey bir oyun ortaya çıktı. Durum 1-1'e geldikten sonra bile bu skorun üstüne yatmaya çalışmayan Paşa, Galatasaray'ın usta ayakları karşısında Keita'nın olağanüstü golüyle kaybetti. Bu maçtan Galatasaray adına çıkarılacak dersler olmalı diye düşünüyorum.

İşte çıkarılacak dersler

1- Savunmasını gömülü oynatan, orta sahasını kalabalık ve baskılı tutan takımlara karşı Galatasaray ve usta ayakları zorlanıyor.
2- Futbol alanını daraltıp Galatasaray'ı dar alanda oynamaya mecbur eden oyun sistemi içinde sıkışan ve çözümsüz bir itiş kakışa neden olan puan kayıplı maçlar epeyce.
3- Oldukça fazla usta ayağa sahip olmasına rağmen serbest vuruş organizasyonları fakiri olmak inanılması zor bir olay. Bu konuda çalışılmış varyasyon görülmedi.
4- Savunma kanatları yani bekler, hücum organizasyonlarında gerekli desteği efektif bir şekilde veremiyorlar. Kalan 11 maçında daha ziyade savunma ağırlıklı takımlar rakip olacağı için krize girebilecek bu tip maçlardaki anahtarlar ve organizasyonlar önem kazanacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor