Bülent Tulun

Bülent Tulun

09 Mart 2010 | Salı

Toparlanma vakti

Şampiyonluk yolunda en önemli adımlardan biriydi Eskişehir deplasmanı. Mutlak 3 puan için sahaya çıkan Galatasaray, karşısında savunma ağırlıklı oynayan bir Eskişehir buldu. Orta sahasını beşleyen ve savunma göbeğini hiç ileri çıkarmayan Rıza hoca ilk yarıda girdiği tek pozisyonu da golle sonuçlandırdı. Savunmada gereksiz paslar yapan Galatasaray, 5 savunmacı arasından topu kapan Koray tarafından cezalandırıldı. 45 dakika baskılı oynayıp, rakibe atak şansı vermeden gol yemek gerçekten maharet isteyen bir olay ve büyük takımlara yakışmıyor. Elano'yu orta sahada oynatıp, hazırlık paslarını yaptırmak doğruydu ama kanatlara topu taşımakta zorlananınca baskı var pozisyon az bir ilk yarı ortaya çıktı. Yine Koray orta sahada kaptığı topla 30 metre sürüp piknik yapar gibi giderek 46. dakkada atttğı ikinci gol Galatasaray'ın ümitlerini bir anda yıktı. Orta sahada kaptırılan topların çoğunluğu Galatasaray kalesine tehlike olarak geldi. Özellikle Mehmet Topal kötü bir günündeydi.

Çok önemli bir kayıp
2-0'dan sonra yapacağı müdahale kısıtlı olan Frank Rijkaard, Önce Santos sonra Emre Çolak hamlelerini yaptı. Bol miktarda doldur boşalt uzun Eskişehir savunmasına 'tık' demedi. Baskı karşısında sinirlenen Galatasaraylı oyuncular oyun disiplininden de kopunca, kördöğüşü gibi bir oyun ortaya çıktı. Hakem Yıldırım ilk yarı ceza alanı yayı üzerinde önemli bir elle oynamayı, Galatasaray lehine değerlendirmeyerek ciddi bir hata yaptı. Galatasaray lehine verilen penaltı da bana göre tartışmalıydı. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan kaybı, gelecek zorlu maçlar için Galatasaray adına endişe verici. Bu son düzlükte, hiçbir zaman havaya girmeden, ciddiyetle oynamak lazım. Mental olarak yorgun görünen Galatasaray bir düşüşe geçmeden toparlanmalı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor