Bülent Tulun

Bülent Tulun

22 Mart 2010 | Pazartesi

Ümitler azaldı

Arda'nın eksikliği Ankaragücü maçında hissedilmemişti. Bu önemli maçta da beklenmedik Arda yokluğu acaba sonucu etkileyecek miydi? Sol bekte Caner tercihinde ısrar eden Rijkaard, Servet'i de yedek oturttu. Aslında Lucas ile daha iyi oynayan Emre Güngör, fahiş bir hata ile takımının iyi oynadığı bir anda mağlup duruma düşmesine neden oldu. Savunma göbeğinde görev yapan oyuncuların doğru oynamaları lazım. Lüzumsuz fanteziler ağır faturalar olarak geri döner. Golü yiyene kadar çok atak oynadı Galatasaray. Dos Santos ve Keita sürekli kanat değiştirdiler. Lucas'ın dikine, aralara attığı toplar son vuruşlarda etkisiz kaldı. Trabzonspor, Colman'ın ve Alanzinho'nun alan paylaşımını iyi yapması ile pozisyonlar buldu. Song'un ahı gitmiş vahı kalmış, ama tecrübesi ile işi götürüyor. Oyunun başında iki net gol pozisyonu yanlış vuruşlarla es geçilince Trabzonspor takımı da cesaretlendi ve oyunu dengeledi. Bindirme yapmayan Serkan ve Cale ileri çıkmaya ve savunmayı rahatsız etmeye başladılar.

Rijkaard sınıfta kaldı
Elano
ile Baros değişince sol kanada geçen Jo iyi işler yaptı. Sistemi bozmamak adına oyunu riske etmek gibi bir huyu olmayan Rijkaard, oyuna tek santrforla devam kararı alınca oyuncular kendileri riske ettiler. Son yarım saatte müthiş bir Galatasaray baskısı altında oynayan Trabzonspor, enteresan net gol pozisyonları da yakaladı. Şampiyonluk yolunda ilerlerken, 60 dakika yenik oynayıp sadece bir değişiklik yapan teknik heyeti hayretler içinde seyrettim. Sistem uğruna çeşitli planları devreye sokmazsanız o zaman da sonuçlarına katlanırsınız. Son derece zor bir son düzlükte Galatasaray'ın şampiyon olma ümidi çok azalmıştır. Öz eleştiriyi iyi yapıp, kalan maçların tamamını kazanma zorunda olan Galatasaray, Avrupa kupalarından en prestijli ve kazançlısı olan Şampiyonlar Ligi'ne katılamazsa, çok büyük bir yara alacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor