Bülent Tulun

Bülent Tulun

11 Haziran 2010 | Cuma

Candan kutluyorum

Galatasaray'ın eski oyuncusu Cassio Lincoln, bir yabancı dergiye enteresan açıklamalar yapmış. Bunlardan sportif olan eleştirel konular var, spor dışı bazı olaylar var.
Enteresan olanlardan bir tanesi Hamburg maçından sonra yaşananlar. Oyundan alınınca teknik direktör Bülent Korkmaz'a gösterdiği tepki ve neticesinde soyunma odasında yönetici Üstünel ile yaşadıkları...
Oyundan çıkarken Korkmaz'a, İngilizce küfür eden Lincoln'e Üstünel sıkı bir fırça atıyor ve "Galatasaray kulübü teknik direktörüne hiç kimsenin küfür etmeye cüret edemeyeceğini sert bir dille söyledim" diyor.
Gerçekten Üstünel yüzde 100 haklı, kendisini kutluyorum. Küfür son derece ilkel ve ahlak dışı bir aksiyon. Hele Galatasaraylılara hiç yakışmaz. Spora hiç yakışmaz.
Ancak aile terbiyesi eksik olan ve davranış bozukluğu içindeki insanların yapabileceği bir eylem ve söylem. Demek ki Lincoln davranış bozukluğu içinde olan bir kişiymiş. İyi ki de yollanmış. Bu tip 'küfürbaz' kişileri camialarda barındırmamak lazım.

Teşhir etmek lazım

Bu açıdan Galatasaray yöneticileri doğru bir iş yapmışlardır. Kalkıp Lincoln yaşına gelmiş kişileri de ahlaki açıdan eğitmekle uğraşacak da değil hiç kimse.
Galatasaray gibi Mekteb-i Sultani'den neşet etmiş bir kültür ve spor yuvasında, bu tip ahlaki zaafiyet içinde olanları 'örnek olsun' diye teşhir edip yollamak lazım ki bir daha kimse böyle şeylere tevessül edemesin.
Aslında bu tip kişileri camiaya alırken iyice araştırıp hem sportif hem de ahlaki durumlarını ve geçmişlerini incelemek lazım.
Kuruluşunda 'Galatasarayı Efendileri' olarak tanınan bir spor kulübünü yönetenlerin bu tasarrufunu candan kutluyor ve takdirlerimi yolluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor