Bülent Tulun

Bülent Tulun

28 Haziran 2010 | Pazartesi

Almanya affetmedi

Ezeli ve ebedi iki rakip olan İngiltere ve Almanya bir üst tur için böylesine önemli bir turnuvada oldukça erken sayılacak bir zamanda karşı karşıya geldiler.
Birbirlerini gayet iyi etüt etmiş olan iki teknik direktör maça oldukça tedbirli başladı.
Carragher'in yokluğunda savunma göbeğinde uzun yüksek toplarda problem yaşayan İngilizler, amatörce bir hatadan golü yediler. Klose'nin yanında Mesut'u sürpriz yerlere yollayan Löw, sürekli olarak İngiliz savunmasının dengesini bozdu. İngiliz Milli Takımı'na alışmadığı bir akortsuz savunma oynatmaya çalışan Fabio Capello, ipin ucunu kaçırdı. Skor 2-0 olduktan sonra İngiliz oyuncular, kendi kararlarıyla atak futbola dönünce maça ortak oldu.
Bu arada tarih tekerrürden ibarettir, örneği 1966'da Töffik Bahramov'un yaptığı hatayı bu sefer de Larionda'nın yardımcısı yaptı ve İngilizler'in buz gibi golü güme gitti. Karşılaşmanın sonucundan daha fazla bu skandal kararın gündeme oturacağı kesin.
İki topu direkten dönen ve bir golü sayılmayan İngilizler, fondamantal savunma hatalarıyla Fransa ve İtalya'dan sonra eve giden üçüncü büyük oldular.
Herhalde Capello da kendi evine gidecektir.
Almanya, akıllı oynayarak, çeyrek final biletini cebine indirip tam bir turnuva takımı olduğunu ortaya koydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor