Bülent Tulun

Bülent Tulun

06 Ağustos 2010 | Cuma

Her şeyi yaptı

Belgrad'ın sıcak havası ve rutubeti 2 takım için de dezavantajdı. Maça G.Saray önde basarak başladı. Ayhan ve Sarp'ın baskılı oyunu dengeyi G.Saray leyhine döndürdü.
Arka arkaya atılan 2 gol bir anda 'maç koptu' havası getirdi ama disiplinli Belgrad takımı, maçı bırakmadı. Yenen golde topyekün savunma hataları vardı. Bu arada Aykut'un çok önemli 2 kurtarışı da maçı döndürdü.
İkinci devrede baskı yerken çalınan penaltı ve kırmızı kart turu getirdi. Bu tip maçlarda usta oyuncular sonucu tayin eden faktördür. Kewell fiziksel eksiği olmasına rağmen aklını kullanarak hem 2. golü attı hem de ustaca penaltıyı aldı.
G.Saray teknik heyeti bu oyuncuyu ekonomik kullanmalı. Önemli maçlarda anahtar oyuncu hazır olmalı. Arda, hazırlıklar başladığı andan itibaren en hazır ismi G.Saray'ın.
Maç boyunca yapılması gereken her şeyi yaptı.
Takımını maestro gibi yönetti.

Öz güven kazandılar

Bir parantez de Mustafa Sarp'a açmak lazım.
Sahada ayak basmadık yer bırakmadı ve 1 gol 1 asistle başrollerden birindeydi. Temposu hiç düşmedi. Enternasyonal Lorik Cana'dan çok daha iyi bir performans gösterdi.
G.Saray ilk maçta yapması gerekeni rövanşta rahatça başardı. Aslında Belgrad gibi sıradan bir takımı ilk turda elemek çok önemli görülmeyebilir ama bu tip takımların ne gibi iş kazalarına yol açabildiği de hatıralardadır.
Kazanılan turdan daha önemlisi, kazanılan özgüven, oynanan iyi oyun, atılan goller, 90 dakika ciddiyetin muhafazası gibi noktalardı.
Eksikler ise hâlâ bitmeyen gidecek-gelecek denklemi idi. 10 gün sonra başlayacak Süper Lig maçlarından önce bu problemin mutlaka giderilmesi hem camiayı hem de tribünleri daha farklı motive edecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor