Bülent Tulun

Bülent Tulun

26 Ağustos 2010 | Perşembe

Sular durulabilir

Sezona eksik ve başarısız başlayan Galatasaray'da işler iyi gitmiyor. Normal şartlarda sezon bitmeden yapılması gereken hazırlık ve transfer planlamaları hâlâ muallakta. Kaynağı ve karşılığı olmayan transferleri yapmaktan kaçınmak doğru ama 2009-10 sezonunun bitmesinden tam 100 gün geçti. Ülke içinden yapılan transferlerin çoğunun Galatasaray'ın oyuncuları olmadığı aşikar.
Gönderilen Uğur Uçar aranır hale geldi.
Keza Mehmet Topal da...
Kilolu Cana'nın yaratıcı tarafının eksik olması, Elano'nun Galatasaray defterini her an kapatacak görüntüde olması, Kewell'ın her maç haldır haldır 90 dakikada oynayamayacak fiziki yapıda olması büyük handikaplar. Pino'nun ne zaman gelip ne zaman 1 ay uzak kalacak bir sakatlığa maruz kaldığı da enteresan bir konu.
Savunmada ise daha tuhaf işler oluyor.
Geçtiğimiz sezonların istikrarlı ve başarılı oyuncusu Hakan Balta'nın düşüşü inanılır gibi değil.
Yedeği de Pino gibi meçhul bir sakatlık kurbanı Çağlar. Bu oyuncunun fiziki durumu ve uzun süreli sakatlıkları ile ilgili istihbarat yapılabilseydi keşke...

Camia kurtarıcı bekliyor

Bütün bu olumsuzluklar maalesef Galatasaray'ın Avrupa'da tamam mı devam mı durumunun arefesine rastlıyor. Şu anda yani ağustos sonu yapılabilecek yabancı oyuncu takviyeleri için 1 hafta kaldı.
Kaldı ki gelecek oyuncular Florya'yı, Türkiye'yi, takımları ve arkadaşlarının isimlerini öğrenene kadar uzun bir süre geçecektir.
Diğer taraftan sıkıntılı başlayan sezonda camianın kurtarıcı bekler durumda olması da ıskalanmamalı.
Usta Nazım Hikmet, "Mapusluk zor zanaat kardeşim'' demiş bir şiirinde.
Gerçekten bu boyuttaki kulüpleri yönetmek kolay iş değil. Ama ustalık da fırtınalı havalarda gemiyi salimen limana yanaştırmaktan geçer.
Önce bugünkü maç salimen geçilirse sular bir nebze durulabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor