Bülent Tulun

Bülent Tulun

27 Ağustos 2010 | Cuma

Sebeplerini sorgulayın

Telafisi olmayacak bir maçı satranç gibi oynayabilecek ve oynatabilecek malzeme var mıydı acaba G.Saray'da diye düşündüm.
Aslında bu seviyedeki maçlar G.Sarayiçin bir zamanlar çantada keklikti. O zamanki malzeme de şu ankinin ederinin 5/1' i idi.
Sahaya çıkan kadro, politik nedenlerle oynatılmayanlar ve sakatlar gözönüne alınırsa mecburi bir onbirdi.
Birinci bölgeden oyunu başlatma problemi herzamanki gibi baş sorundu. Ali Turan'ın bol miktarda taç ile sonuçlanan başlangıç hamleleri tuhaftı. Ayhan'ın özverili oyununa rağmen 50 dakika sahada takımı 10 kişi oynatan Serdar Özkan'ı 54. dakika yerine neden devre arası değiştirmediği Rijkaard'a sorulmalı.
Sportif sonucundan daha önemlisi politik sonuçları merakla beklenen önemli deplasmandı.
Bunun getirdiği asabiyet oyuncularda belirgindi ama teknik heyette bu heyecan yoktu.

Gelecek için endişeliyim...

Zaman ilerledikçe cesaretlenen Karpaty ve panikleyen G.Saray ortaya çıktı. Kritik anlarda teknik patronun vücut dili ve duruşu önemlidir. G.Saray uzun süredir bu duruştan yoksun. Rakip 10 kişi kaldığı ve bunaldığı bir anda oyuncu değiştirmesi bir başka tuhaflıktı.
Futbolun organizasyon ve teknik kısmının eksikliğine rağmen kargaşa içinde bir özveri vardı. Ayhan ve Sarp'ın fedakar oyunlarına Neill de müthiş pozisyon zamanlamaları ile eşlik etti. Bundan sonraki serüven için ümit var mı?.. Şüpheli.
Endişe gelecek için... UEFA Avrupa Ligi'nde Seyrantepe Arena'da final oynama düsturu ile çıkılan yol ve 2006 sonundan beri Şampiyonlar Ligi oynayamamanın sebepleri artık sorgulanabilmeli.
Bir de 2005'te bu takımda direkt oynayan Aydın'dan tesadüf ve çaresizlik içinde yararlanmak zorunda kalan hoca.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor