Bülent Tulun

Bülent Tulun

26 Kasım 2010 | Cuma

Benzerlikler...

Hafta sonu oynanacak derbi öncesi, sportif açıdan hem Galatasaray hem Beşiktaş benzerlikler gösteriyor. Her iki takımın da ciddi eksik oyunculardan kaynaklanan problemleri var. Özellikle oyunun kaderini değiştirebilecek nitelikteki Arda-Baros, Quaresma- Bobo en çarpıcı örnekler. Yine iki takımın da kaleci problemleri başka bir açmaz. Galatasaray'da politik problemleri, yönetim kaosunu ayrı bir tarafa koyabilmek pek mümkün değil. Çünkü bu tip karmaşalar, direkt olarak sportif performansı etkiler. Çok uyumlu yönetim duruşlarının olduğu zamanlarda bile Florya'da harmoni ve dayanışmanın eksikliği gözle görülürken bu görüntüde yönetme zaafiyeti nasıl toparlanır? Diğer taraftan eline saatli bomba verilen çalışkan Hagi, ciddi sıkıntılar çekiyor. Bol keseden alınan mükerrer oyuncular, tatildeymiş havalarında, hayatlarında görmedikleri kontratlarla takıma hiçbir katkı yapmadan yer işgal ediyorlar.

İkisi de tedbirli oynayacak
Lincoln-Elano-Misimovic
gibi astronomik maaşlı oyuncuları yönetemeyenler, bu ahenksizliği nasıl gidereceklerini düşünmeliler. Sezon başında, dünyada görülmemiş bir şekilde santrfor mevkini alternatifsiz bırakan, yerli oyuncu olarak transfer ettiği Çağlar-Batdal- Musa-Serdar 4'lüsünden 20 resmi maçta tek bir katkı sağlayamayan, Misimovic fiyaskosunu yaratanlar dururken Hagi, nereye geldiğini şaşırmış durumda. 13 Süper Lig maçında 22 puan kaybedilmişken, Beşiktaş galibiyeti kısa vadede bir nebze olsun moral sağlayabilir. Uzun vadede adeta ilk 3 şansı zor görünen Galatasaray, Ali Sami Yen futbol mabedindeki son 2 maçında en azından varını yoğunu ortaya koyarak kederli taraftarını uyandırmak zorundadır. Teknik açıdan her iki hoca da öncelikle orta saha güvenliğini önde tutarak tedbirli oynayacaklardır. Defans arkasına atılan her topta sıkıntı yaşayan 2 takımdan, gol yollarında da problem var. İddaa oynamadım ama alt tabir edilen, yani 3 golün altı denen sonuç beklentim. MHK'nın Cüneyt Çakır atamasını da gayet yerinde bulduğumu belirtmek isterim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor