Bülent Tulun

Bülent Tulun

06 Mayıs 2011 | Cuma

Hüviyet kaybedilince

Galatasaray'ı bekleyen seçimler camia tarafından işin politik yanı bir tarafa bırakılırsa özellikle sportif beklentiler açısından büyük önem taşıyor. 3 senedir alışılmadık kan kaybı ve başarısızlık çıtayı 2000'lerden beri çok yukarıda kabul etmiş olan taraftarı perişan etmiş durumda.
Futbolun dünyada kitleleri sürükleyen bir oyun olmasının en büyük nedeni sürprizlere açık bir oyun olmasından kaynaklanmakta.
Ama bu sürprizler olağan duruma geldiği zaman kendini taraftarı olduğu takımla özdeşleştiren kitle ciddi bunalımlara giriyor.
Orada artık bunun bir spor ve yarışma olduğu gerçeği değil ne pahasına olursa olsun kazanma ve başarı arzusu ön plana çıkıyor.
Son 3 sezonda G.Saray taraftarı bu travmayı yaşamakta. Aslında tek tek bakıldığında oldukça ciddi oyunculardan kurulu G.Saray futbol takımının bu duruma nasıl gelebildiği tamamen takım olma hüviyetini kaybetmesiyle izah edilir.

Başarılar altyapıdan geldi

Teknik direktörleri Guardiola'nın taca çıkan topu tuttuğu anda Ronaldo tarafından bir omuz darbesi yediği anda 11 Barcelona'lı oyuncunun hocalarının yanına koşması ve korumaya almaları ne tip bir dayanışma ve adrenalin olduğunun en büyük göstergesiydi.
Oyuncuların teknik kalitesi ve yetenekleri taktik uyumları profesyonellikleri yanında aile olabilmeleri ve arkadaşlıkları takım olmanın en büyük göstergesidir. Takımın içindeki kıdemli usta oyuncular bu ortamı yaratabilmek yolundaki en önemli unsurlardır. Senelerden beri altyapısından tek bir oyuncunun bile takıma monte edilemediği gerçeği vardır. Hafızalar biraz tazelenebilirseGalatasaray en büyük başarılarını altyapısından çıkıp A takımında oynayan oyuncuların periyodunda yakalamıştır.
Bu tarihi seçimlerde başkan olma onurunu kim yakalarsa yakalasın ilk yapacağı iş G.Saray altyapısına çekidüzen vermek ve onları kazandıracak yürekli hocalar bulmak olmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor