21 Kasım 2011 | Pazartesi

Terim kaybetti

Fatih Terim, İnönü Stadı'nda şimdiye dek hiç kazanamamış. Aslına bakarsanız dün de kazanması imkansızdı, çünkü kazanmayı ancak 65. dakikada düşünmeye başlamıştı. Beşiktaş, gücünün hücum hattında olduğunu bildiği için tüm oyun planını, topun Galatasaray yarı alanında kalması üzerine kurmuştu. Siyah-beyazlı orta saha, Galatasaray orta sahasını çökertti. Deyim yerindeyse top göstermedi ve forvet hattını besledi. Galatasaray, Selçuk'un iki şut denemesi dışında, savunma yapmaktan rakip yarı alana bile geçemedi. İlk yarıda Beşiktaş'ın gol hatta goller bulamamasının tek izahı şanssızlık olabilirdi.

G.Saray'ın yolu uzun
Terim belli ki derbi için "Önce 1 puan" diye düşünmüştü. Ancak ilk yarıdaki Beşiktaş baskısı ikinci yarının başlarında da devam edince, en iyi savunmanın hücum olduğunu hatırladı, elindeki tüm hücumcuları sahaya sürdü. Ve ancak bu hamleden sonra oyunu dengeledi. Galatasaray açısından, derbiden alınacak birinci ders; 'kontrollü futbolla' her zaman bu kadar şanslı olamayacağıydı. İkinci ders; sezon başından bu yana süregelen kanatları etkili kullanamama problemiyle, 'böyle gitmeyeceği'nin açıkça görünmesiydi. Özetle, G.Saray'daki takım olma süreci devam ediyor. Ama bir organize atak bile geliştirmekte zorlanan bu kadronun takım olma yolu çok uzun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor