09 Eylül 2012 | Pazar

Çifte kazanç

Galatasaray ile Fenerbahçe, İspanya'nın Real ve Barça'sı olma yolunda hızla ilerliyor.
En azından yaptıkları astronomik transferlerle (Sadece bu sezon; Fenerbahçe 8 futbolcu için 80 milyon, Galatasaray 7 futbolcu için 60 milyon euro'luk yükümlülüğün altına girdi) diğer 16 takımla aralarına mesafe koydular.
Ama diğer yandan bu tür pahalı ve iddialı kadrolar kurmanın, ekonomik bir risk olduğu bir gerçek.
Trabzonspor geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde ortalama bir performans göstermiş ve UEFA'dan 22.5 milyon euro almıştı.
En son 2006-07 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray için ortalama geliri bu rakam üzerinden hesap edebiliriz.

Ciddi bir kumar oynadı
Galatasaray geçen yıl Digiturk'ten 31 milyon euro civarında gelir elde etti. Yani, Galatasaray bu kadrosuyla ligde şampiyon olursa, Avrupa'da orta ölçekli performans gösterir ancak gruplardan çıkamazsa 52-53 milyon euro'luk bir gelire ulaşacak. Bu durumda bile kadro kaba bir hesapla ancak kendi maliyetini karşılayacak.
Galatasaray'ın yeni CEO'su Lutfi Arıboğan, krizi büyüyerek aşma stratejisini ikna edici bir dille anlatıyor. Ancak benim gördüğüm, borsada sattığı hisselerden gelen sıcak parayı futbol takımına yatırıma dönüştüren Galatasaray bu sezon o sıcak parayla ciddi bir kumar oynuyor.
Krizi küçülerek aşma projesini hayata geçiren Beşiktaş'a karşı, krizi büyüyerek aşma stratejisini benimseyen Galatasaray'ın mücadelesi görmek farklı bir deneyim olacak.
Sonuç olarak Galatasaray, borsadaki hisse satışından gelen sıcak parayı futbol takımı üzerinden artırma stratejisine yöneldi.
Yönetim çifte kazanç peşinde...
Tabii futbol topu denen yuvarlak nesne izin verirse...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor