17 Haziran 2013 | Pazartesi

Psikolojik harp

Oğuz Çetin, "Fenerbahçe için bu sezon tarihi bir süreç olacak. Galatasaray'ın 4. yıldızı takmaması için iddialı bir kadro kurmalı" diyor.
Fenerbahçe, Oğuz Çetin'in ifade etmeye çalıştığı gibi psikolojik bir sınırda. Psikolojik rekabette yenilmemek için bu seneyi kazanmak zorunda.
Ama asıl dert bu olmaktan çıktı bile, çok daha büyüğü geldi başlarına.
UEFA'nın, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan savunma istemesi, müfettişlerin başka Türk takımları hakkında da rapor hazırladığı iddiaları, 3 Temmuz sürecinin kapanmadığını gösteriyor.
Ve Fenerbahçe'yi çok sıkıntılı günler bekliyor.
Beşiktaş'ın durumu da karışık.
Geçen sezona "Feda Yılı" demişlerdi. Bence asıl "Feda Yılı" yeni başlıyor. 34 deplasman maçı oynayacak, stat projesine odaklanacak, Avrupa'dan bir sezon da uzak kalma ihtimali yaşayacak.
Ve Trabzonspor. 1461'in hocasını getirerek öze dönüşü başlattı. Bu, yeniden yapılanma demek ve asgari 3-4 yıllık bir toparlanma süresi anlamına geliyor.

Hedef neresi?
Galatasaray zaten şu anda kadro kalitesi olarak Süper Lig'in üstünde bir takım. Son 2 sezonun şampiyonu olarak bunu pekiştirdi. Rakiplerinin içine girdiği girdap, Galatasaray'ın önüne dikensiz gül bahçesi sunmaya devam ediyor. Ancak futbolda dengelerin son bir ayda büyük bir süratle değişmesi doğal olarak Galatasaray'ı da etkiliyor.
Galatasaray'ın şimdi önünde vermesi gereken bir karar ve seçmesi gereken de iki farklı yol var. Eğer hedef öncelikle Türkiye ise mevcut kadrosunu korumak ve 1-2 takviye yapmak yeterli olacak.
Hatta değerini bulursa futbolcu bile satabilir.
Diğer yandan Avrupa için yapılanacaksa Drogba, Sneijder kalitesinde yeni yatırımlara gitmesi kaçınılmaz görünüyor.
Ama böylesine pahalı bir kadro da, olası bir başarısızlıkta ekonomik darbeye neden olabiliyor.
İlginç olan Fenerbahçe'nin yaşadığı kaotik ortama rağmen kadrosuna ciddi takviyeler yapması ve Galatasaray'ı zorlayabilmesi. Fenerbahçe, bu haziran ayından"galip" çıkarsa Galatasaray'ı zor bir sezon bekleyecek demektir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor