12 Ağustos 2013 | Pazartesi

Hep aynı!

Zuhal Olcay'ın şarkısındaki gibi, "Kadınlar hep aynı, erkekler hep aynı, kavgalar hep aynı hep aynı hep aynı..."
Bu Galatasaray aynı...
Bu Fenerbahçe aynı...
Kadrolar aynı... Seyirci aynı...
Taktikler aynı... Futbol aynı...
Dün Kayseri'de sahaya çıkan 22 futbolcunun 21'i geçen sezondandı. Yeni olarak sahada bir tek Alves, kulübede de Ersun Yanal vardı. Cezalar bile aynıydı, geçen sezondan kalmaydı.

***

Haa, bir de çizgi hakemi uygulaması vardı bu seneye yenilik olarak gelen.
Durum böyle olunca maçın ilk 45 dakikasında fazla gol pozisyonu olmadı. Sow'un ayaklarının birbirine dolandığı pozisyon ile Drogba ve Ambarat'ın ayaklarına yatan Mert'in kurtarışları vardı. Bir de Galatasaraylı oyuncuların mesafe gözetmeksizin Mert'in tecrübesizliğinden yararlanmak için çektiği şutlar. Ama Mert, tavuk karası çıkmadı!
İkinci yarıda dengeleri değiştiren bir gelişme oldu, Alves ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyunun kontrolünün Galatasaray'a geçmesine yol açtı.

***

Bunda Galatasaray'ın değişen şartlara göre taktik değişikliğine gitmemesi kadar Mert'in gününde olması da etkendi.
Fenerbahçe'nin ikinci 45'te, değil rakip kaleye inme, kendi ceza alanından çıkmakta bile zorlanması, canlı bahiste oranı Fenerbahçe galibiyeti için 1'e 17'ye kadar yükseltti.
Uzatmalarda Galatasaray beklediği golü Hakan'ın ortasında Drogba ile buldu.
Alves sahada kalsaydı Drogba o kafayı vurabilir miydi, soru işareti.
1-0'dan sonra F.Bahçe'nin"ölmüş eşek, aslandan korkmaz" sözünü hatırlatan hamleleri vardı ama yetmedi. Sonuç olarak sezonun galasında gülen G.Saray oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor