06 Eylül 2013 | Cuma

Politika değişimi

Cris alındı. 35 yaşındaydı. Şampiyonlar Ligi deneyimi çok yüksek diye tercih edilmişti. STSL'yi bile kaldıramadı.
Melo, Amrabat, Hamit, Burak, Umut, Dany, Sneijder ve Drogba da alındı. Furkan dışında geçen sezon yapılan bu transferlerin yaş ortalaması ise 29.2'ydi.
Ortaya tecrübeli ama bir kadar da yavaş olan bir takım çıktı.
34 yaşındaki Drogba'nın üstün performansı beraberinde takımı da yukarı taşıdı da Galatasaray mucizevi bir çıkışla çeyrek finale kadar yol aldı.

---

Bu sezon da bakış açısı farklı değil gibiydi. Takım için önemli isimler haline gelen Melo ve Umut'un bonservisi alınırken, Erman (30) ve Chedjou (28) transfer edildi.
Ama STSL başladığında görüldü ki, tempo sorunu olan bu takım ligde bile sıkıntı yaşayacak gibi görünüyor.
Ve birden tüm transfer politikaları rafa kaldırıldı, 180 derecelik bir dönüşle 18.5 yaşındaki Bruma alındı. Hem de bir servete.
Bruma 10 milyon euro'luk maliyetiyle kulüp tarihinin Jardel'den (12 milyon euro) sonraki en pahalı yatırımı...
Sporting kulübü, bu rakamın performans bonuslarıyla 13 milyon euro olduğunu açıkladı ki, bu, rakamı rekor düzeyine taşıyor.

---

Peki Galatasaray böylesine radikal bir politika değişikliği ile neyi hedefliyor? Birincisi kulüp artık aldığı futbolcuyu satmak da istiyor, kulübün fil mezarlığına dönüşmesini kabul etmiyor.
İkincisi, Avrupa ile rekabet edebilmek için sadece tecrübe değil gençlik aşısının da olması gerektiğini görüyor.
Üçüncüsü riskli yatırımlara girerek yıldız adayları için yeni bir seçenek olma yolunu seçiyor.
Ronaldo'ya öykülenerek "Cristiano" Bruma denilen ilk adım. Galatasaray benzer atılımları sürdürürse 'bir Ajax, bir Porto, Sporting modeline dönüşüyor' diyebiliriz ki bu Türk futbol tarihinin en önemli politika değişikliklerinden biri olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor