20 Aralık 2009 | Pazar

Gerginlik yaktı

Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla zirveye kurulan Kayserispor, dün deyim yerindeyse okyanusu geçip gölde boğuldu. Antalya karşısında son haftaların en kötü Kayserispor'u vardı. En önemlisi takım tutuktu ve çok pas hatası yaptı. Antalya, Kayseri'yi iyi çözmüştü. Kanatları kapatan, savunma dörtlüsünü bozmayan, ortada Jedinak'a sürekli pres yaptıran, hücumu Hakan ve Korhan ile destekleyen Antalyaspor dün hakkıyla kazandı ve çok mutlu şekilde Kadir Has'tan ayrıldı. Mehmet Özdilek'in ekibi hem savunmayı çok iyi yaptı hem de hücumu. İki hafta liderlik koltuğunda yer alan Kayserispor'da dün psikolojik baskı göze çarptı. Üst üste çok zor maçları kazanınca sanki Antalya sınavı da çok rahat geçilecek zannedildi. Konuk ekibin sert futboluna hakemin de prim tanıması, psikolojik olarak hazır olmayan sarıkırmızılı ekibin sinirlerini iyice gerdi.

Oyun rakibe bırakıldı
İkili mücadelelerde ayakta kalan taraf Antalyaspor'du. Sarı-kırmızılılar, rakiplerine her bölgede uzak oynadılar. Rakip istediği gibi topa bastı, oyunu kurdu, kaleye yüzünü döndü. Ama Kayserisporlular seyretmekle yetindiler. Özellikle Saidou ve Abdullah'ın kötü günlerinde olması takımı olumsuz etkiledi. Bu ikili ne hücumda ne de savunmada takıma katkıda bulunabildiler. Müthiş ikili, gününde de olmayınca sonuç hüsran oldu. Oysa kanatları kapatan Antalya'yı çözmenin şifresi göbekten yapılacak bindirmelere, araya atılacak toplara, uzaktan atılacak şutlara bağlıydı. Ama maalesef bunlar yapılmayınca yapılan ortalar ve ileriye şişirilen toplar hep rakibin işine geldi. Antalya hak ettiği bir üç puanla Kayseri'den ayrıldı. Devreyi lider kapatmak için sahaya çıkan Kayserispor maalesef dün bu amacına ulaşamadı. Takımdaki eksiklikler dün bir kez daha görüldü. Eğer bu takım yarışı sonuna kadar sürdürmek istiyorsa orta sahaya mutlaka iki takviye yapılmalı. Yoksa ikinci yarı düşüş başlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor