26 Ocak 2010 | Salı

Gençler uyarı oldu

Ligin 2. yarısına Gençlerbirliği beraberliği ile başlayan Kayserispor'da sonuç kimseyi tatmin etmedi. Aslında uzatmalarda gelen beraberliğe sevinmek lazım... İlk yarının ortalarından itibaren müthiş bir çıkış yakalayan, futboluyla alkış alan sarı-kırmızılıların Gençlerbirliği karşısındaki görüntüsü iyi değildi. Hem savunmadaki hatalar hem de hücumda rakibi çözecek hamlelerin yapılmaması 2 puanın kaçmasına neden oldu. Ali Turan'ın yokluğunda savunmanın bu kadar hata yapması inanılır gibi değil. Hamburg, Vitesse ve Feyenoord maçlarında kalesinde birbirine benzer 7 gol gören Kayserispor, aynı hataları Gençlerbirliği maçında da yaptı. Teknik heyetin buna mutlaka çare bulması lazım. Şans her zaman Kayserispor'un yanında olmayabilir. Ayrıca ilk yarıda kanat akınlarıyla rakibini çökerten Kayserispor, Gençlerbirliği maçında iki kanadı da kullanamadı.

Cesur kararlar almalı

Sarı-kırmızılı ekibin en önemli sorunlarından biri kapanan rakiplerini geçmekte sıkıntı yaşamasıydı. Ara transfer döneminde bu eksik de giderilemedi. Shawky, tecrübeli ve iyi bir futbolcu. Faydalı olacaktır. Saidou'nun biraz daha topu iyi kullananı ve biraz daha fazla hücuma çıkanı. Ama bu bölgeye bir lider lazım. Tolunay Kafkas'ın elinde Makukula gibi bir silah var. Bu oyuncudan maksimum verim almak için kenardan topu ona indirmek lazım. G.Birliği maçında İlhan ve Mahmut'un arasına sıkışan Makukula'ya cepheden atılan toplara çoğunlukla ilk müdahaleyi rakip yaptı. Onun indirdiği toplar da yanında kimse bulunmadığı için rakip için kolay lokma oldu. Takımda hala sıkıntılar var ve bunların giderilmesi gerekiyor. Eldeki kadro zirve yarışını sonuna dek kovalayacak kalitede. Yarışta var olmak için Tolunay Kafkas'ın daha cesur ve zamanında hamleler yapması lazım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor