06 Mart 2010 | Cumartesi

Kırılma noktası

Kayserispor için ikinci yarı maalesef iyi başlamadı ve aynı şekilde de devam ediyor. Özellikle iç sahada kaybedilen puanlar takımın zirveden uzaklaşmasına neden oldu. İlk yarıda oyunun iki yönünü de iyi oynayan, kolektif futbol sergileyen ekipte, her geçen gün gerileme var. Hem savunma anlamında hem de hücum anlamında. Özellikle son maçlarda sonuca gitmekte zorlanan, pozisyona girmekte sıkıntı yaşayan ekip için artık kırılma haftaları başlıyor. Tabii takımda belli bir düşüşün yaşanmasında sakatlıklar, cezalılar, üst üste yaşanan sorunlar da etkili oldu. Fakat sahada bulunan oyunculardaki performans düşüklüğünün bahanesi olamaz.

Pres, başarıyı getirir
Bugünkü Kasımpaşa maçı her açıdan zor. Alınacak sonuca göre takımın ligdeki konumu ve hedefi de otaya çıkabilir. Ev sahibi ekip, topa sahip olmayı seven, iyi pas yapan, yerden ayağa paslarla, geriden oyunu kurarak, organize atak geliştirme düşüncesinde. Kayserispor'un bu maçtaki kaderini bana göre rakip sahada uygulayacağı baskı, pres belirleyecek. Forvet oyuncuları ve orta saha oyuncuları zamanında baskı uygularsa rakiplerine o zaman hem kazanılacak toplarla sonuca gidilebilir hem de rakibin oyun kurmasına izin verilmez. Kasımpaşa'yı kendi sahanda karşılar, oynamasına ve pas trafiğine izin verirsen o zaman istenilen sonuç elde edilemez. Kayserispor sezonun en önemli maçına çıkıyor. Kazanırsa çok şey kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor